ОП: Україна почала переговори з Британією щодо укладення угоди про 100-річне партнерство

«Новий документ має містити ще більш амбітні цілі нашої співпраці»

Україна провела перший раунд переговорів із Великою Британією щодо укладення двосторонньої угоди про про 100-річне партнерство, повідомили 13 серпня в Офісі президента.

«Велика Британія першою підписала безпекову угоду з Україною, а тепер першою працює над історичним документом про 100-річне партнерство. Сподіваємося, що переговори будуть успішними, щоб цей історичний документ незабаром підписали президент України та прем’єр-міністр Великої Британії», – зазначив керівник Офісу президента Андрій Єрмак.

Зазначено, що довгострокова угода базуватиметься на положеннях Угоди про політичне співробітництво, вільну торгівлю і стратегічне партнерство від 2020 року та Угоди про співробітництво у сфері безпеки від 2024 року між Україною та Великою Британією.

«Новий документ має містити ще більш амбітні цілі нашої співпраці. Ми маємо на меті закріпити безпрецедентні положення в усіх сферах взаємного інтересу: від безпеки до економіки, від енергетики до культури й мистецтва», – зауважив заступник керівника Офісу президента Ігор Жовква.

12 січня президент України Володимир Зеленський та прем’єр-міністр Великої Британії Ріші Сунак підписали двосторонню безпекову угоду. Договір став першим у сфері угод з безпеки на виконання домовленостей, узгоджених під час саміту НАТО у Вільнюсі між Україною, членами «Групи семи» та іншими країнами.

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Британія не дала Україні дозволу на використання Storm Shadow в операції у Курській області РФ – ЗМІ