Блінкен і Рютте обговорили підтримку України з боку США і НАТО – Держдеп

Державний секретар США Ентоні Блінкен обговорив з генеральним секретарем НАТО «негайну і тривалу» підтримку України

Державний секретар США Ентоні Блінкен обговорив з новопризначеним генеральним секретарем НАТО Марком Рютте у середу «негайну і тривалу» підтримку України з боку Сполучених Штатів і НАТО, йдеться у повідомленні речника Державного департаменту Сполучених Штатів Метью Міллер

Зазначено, що підтримка буде надана шляхом введення в дію програми НАТО з надання допомоги і тренувань Україні в галузі безпеки з «метою допомогти Україні захистити себе сьогодні і стримати російську агресію в майбутньому».

Раніше Рютте на своїй першій пресконференції на посаді генерального секретаря НАТО заявив, що чим більше допомоги надавати Україні, тим швидше закінчиться війна.
А посилення військової допомоги Києву він назвав пріоритетом.

На запитання журналістів, чи він підтримує позицію попереднього генсека, що потрібно дозволити Україні бути західною зброєю вглиб Росії, він відповів, що розуміє запит України, і що вона має на це право.

У кінці серпня за результатами засідання Ради Україна-НАТО, яка відбулась в Брюсселі країни-члени НАТО пообіцяли посилювати допомогу Україні і продовжувати забезпечувати Україну технікою та боєприпасами, необхідними для захисту від вторгнення Росії.

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Новий очільник НАТО Марк Рютте назвав Україну головним пріоритетом. Радіо Свобода побувало на інавгурації