Доступність посилання

ТОП новини

Треба докласти всіх зусиль, щоб Україна стала членом НАТО – міністр оборони Польщі 


Під час відкриття Варшавського безпекового форуму міністр оборони Польщі Владислав Косіняк-Камиш зазначив, що «треба докласти всіх зусиль для того, щоб Україна стала членом НАТО»
Під час відкриття Варшавського безпекового форуму міністр оборони Польщі Владислав Косіняк-Камиш зазначив, що «треба докласти всіх зусиль для того, щоб Україна стала членом НАТО»

Під час відкриття Варшавського безпекового форуму міністр оборони Польщі Владислав Косіняк-Камиш зазначив, що «треба докласти всіх зусиль для того, щоб Україна стала членом НАТО».

За його словами, «потенційний крах незалежної України матиме катастрофічні наслідки для європейської безпеки і така подія, заохотила б не лише Путіна (президента РФ Володимира Путіна – ред.) у Європі, але й інші режими у світі до досягнення своїх цілей військовими засобами».

«Ключовим аспектом нашого обговорення має бути забезпечення міжнародних гарантій безпеки для України, яка терміново потребує нашої підтримки. Ми повинні докласти всіх зусиль для того, щоб Україна стала членом НАТО», – наголосив Косіняк-Камиш.

Також на Варшавському безпековому форумі міністр оборони Польщі наголосив, що «Європа і західний світ зараз стоять перед низкою викликів, пов’язаних не лише з російським вторгненням в Україні, але й кризами в інших частинах світу, наприклад, на Близькому Сході, де ізраїльська операція в Лівані тільки починається».

Україна чітко дала зрозуміти, що її мета – стати членом НАТО. Київ і деякі його союзники в НАТО, особливо у Східній Європі, наполягають на запрошенні до членства, хоча й визнають, що Україна не може вступити до НАТО, перебуваючи в стані війни.

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберґ висловлював сподівання, що Україна може вступити до альянсу протягом наступного десятиліття.

Форум

XS
SM
MD
LG