Прокуратура: внаслідок авіаудару по Білопіллю загинув чоловік, серед поранених – дитина

Наслідки обстрілів Сумщини силами РФ, фото архівне

Унаслідок скидання армією РФ авіабомби на Білопілля Сумської області загинув мирний житель, йдеться в повідомленні Офісу генерального прокурора.

У відомстві кажуть, що за процесуального керівництва Сумської обласної прокуратури розпочато досудове розслідування за фактом порушення законів та звичаїв війни, поєднаного з умисним вбивством (ч. 2 ст. 438 Кримінального кодексу України).

За даними слідства, «18 серпня близько 16:00 ворог скинув КАБ на цивільну інфраструктуру Білопілля Сумського району».

«Засіб ураження влучив у будинок місцевих жителів. 33-річний господар загинув, його 11-річна донька зазнала тяжких поранень, також поранені 55-річна жінка та 63-річний чоловік. Пошкоджені щонайменше п’ять приватних будинків», – кажуть у ОГП.

Прокурори кажуть, що «у взаємодії з іншими правоохоронцями документують наслідки обстрілів».

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Через атаку російського безпілотника у Херсоні постраждали двоє людей – ОВА

Російські військові регулярно з різних видів озброєння – ударними БПЛА, ракетами, КАБами, РСЗВ – атакують українські регіони.

Керівництво Росії заперечує, що російська армія під час повномасштабної війни завдає цілеспрямованих ударів по цивільній інфраструктурі міст і сіл України, убиваючи цивільне населення і руйнуючи лікарні, школи, дитячі садочки, об’єкти енергетики і водозабезпечення.

Українська влада і міжнародні організації кваліфікують ці удари як воєнні злочини Російської Федерації і наголошують, що вони носять цілеспрямований характер.

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Війна Росії проти України. Відсіч. Усі новини на цей час