У Бєлгородській області РФ запровадили режим надзвичайної ситуації федерального рівня

Бєлгород, Росія, 12 серпня 2024 року

У Бєлгородській області Росії запровадили режим надзвичайної ситуації федерального рівня, повідомило російське Міністерство з надзвичайних ситуацій.

Голова відомства Олександр Куренков також заявив, що в регіоні організовано допомогу населенню, але масштаби того, що відбувається, не дозволяють місцевій владі самостійно впоратися з наслідками.

За день до цього у Бєлгородській області запровадили режим надзвичайної ситуації регіонального рівня. Губернатор регіону В’ячеслав Гладков говорив, що ситуація в області «продовжує залишатися вкрай складною і напруженою» через атаки української армії.

Раніше Гладков повідомляв, що прикордонний Красноярузький район залишили майже всі його жителі.

Відповідно до російського законодавства, режим НС регіонального рівня запроваджується, якщо на території суб’єкта постраждали не більше ніж 500 осіб, а завдані збитки не перевищують одного мільярда рублів. Якщо цифри більші – запроваджують режим надзвичайної ситуації федерального рівня. Режим передбачає обмеження прав громадян і розширення прав поліцейських.

7 серпня, на другий день операції ЗСУ на території Росії, режим надзвичайної ситуації регіонального рівня запровадили у Курській області. Вже 9 серпня у регіоні запровадили режим НС федерального масштабу.

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Не виключено, що це лише підготовка – військовий експерт Гендельман про атаку ЗСУ на Курську область