Доступність посилання

ТОП новини

Росія хоче цивільних із Курщини та Бєлгородщини евакуювати на окуповану частину Запорізької області


Politico: Путін перекинув на Курщину деякі підрозділи з півдян України
Politico: Путін перекинув на Курщину деякі підрозділи з півдян України
  • Евакуація на Сумщині: що відомо

У 20-кілометровій зоні Сумської області ввели обмеження на пересування громадян. Тепер на цю територію допускають лише тих громадян України, які у паспорті мають відповідну відмітку про реєстрацію проживання у цій зоні. В регіоні продовжується евакуація.

Що каже місцева влада?

  • Операція ЗСУ в Курській області Росії: що нового?

Збройні сили України продовжують просування у Курській області Росії. Україна не зацікавлена в тому, щоб забирати територію в Курській області РФ, а хоче захистити життя українців і убезпечитись від російських ударів, кажуть в МЗС. А Politico пише, що Володимир Путін перекинув деякі свої підрозділи із Запорізької та Херсонської областей на півдні України.

Який вплив має операція ЗСУ на Курщині?

  • Регіон опустів. Як у Росії вирішують проблему біженців

Тим часом з російського прикордоння продовжує виїжджати місцеве населення. Причому евакуювати російських громадян можуть на окуповану територію Запорізької області, каже російська влада.

Виконувач обов’язки губернатора Курської області РФ Олексій Смірнов заявив, що евакуйованих з Курщини біженців переселять на окуповану російською армією територію Запорізької області України.

Смірнов сказав, що призначений Росією окупаційний керівник Запорізької області Євген Балицький виступив із пропозицією обладнати «санаторії та пансіонати на березі Азовського моря, розташовані від Бердянська до Кирилівки».

«Найближчим часом буде укомплектовано перші рейси для відправлення людей до пунктів тимчасового розміщення Запорізької області. Також у Курську область прибули запорізькі волонтери, які надаватимуть допомогу жителям тут, на місці», – написав у своєму Telegram очільник Курської області Росії.

Раніше Росія у трьох областях оголосила режим «контртерористичної операції» – у Брянській, Бєлгородській і Курській областях. Чи має Україна опікуватись населенням на території Курської та Бєлгородської областей?

Про це і не тільки дивіться у програмі Свобода. Ранок:

Форум

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG