«Ми ніколи не схилимось перед Путіним»: Байден згадав Україну у промові на зʼїзді Демократичної партії

Президент США Джо Байдена на сцені після його прощальної промови в перший день Національного з’їзду Демократичної партії (DNC) в Об’єднаному центрі в Чикаго, штат Іллінойс, 19 серпня 2024 року

Президент США Джо Байден під час виступу на Національному зʼїзді Демократичної партії в Чикаго 19 серпня наголосив на важливості лідерства США в світі і відзначив вклад його адміністрації в протистоянні Росії та Китаю.

«Ми ніколи не схилимось перед Путіним... Путін думав, що захопить Київ за три дні. Три роки потому Україна ще вільна», – наголосив Байден.

Після 50 років в політиці Байден передає лідерство в партії віцепрезидентці США Камалі Гарріс. Учасники національного зʼїзду Демократичної партії вітали президента США оваціями і вигукували «Дякуємо!».

Байден закликав американців голосувати за Гарріс. Віцепрезидентка США, зі свого боку, під час незапланованого короткого звернення до учасників з'їзду подякувала Байдену за його лідерство.

У Чикаго 19 серпня відкрився передвиборний з’їзд Демократичної партії США, на якому Гарріс офіційно прийме номінацію кандидатки у президенти – через місяць після того, як президент Джо Байден оголосив про вихід із гонки.

Your browser doesn’t support HTML5

Нагода презентувати себе на великій сцені. Камала Гарріс на з’їзді демократів (відео)


Очікується, що на з’їзді виступить колишній президент США Барак Обама. Будуть виступати експрезидент Білл Клінтон і колишня суперниця Трампа на виборах Гілларі Клінтон.

У середу увечері презентує себе широкому американському загалу Тім Волц як кандидат у віцепрезиденти.

У четвер, в останній день з’їзду має виступити Камала Гарріс і прийняти номінацію як кандидатка в президенти від Демократичної партії.

Президентські вибори у США заплановані на листопад 2024 року.

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Трамп чи Гарріс, а «Карфаген має бути зруйнований»