Байден висловився щодо розміщення солдатів КНДР на території Росії

Відправка північнокорейських солдатів у Росію «дуже небезпечна», їх можуть залучити у війні проти України, каже Джо Байден

Відправка північнокорейських солдатів у Росію «дуже небезпечна», їх можуть залучити у війні проти України, повідомив президент США Джо Байден.

Президента Байдена журналісти попросили прокоментувати дані щодо розміщення солдатів КНДР на території Росії після того, як він проголосував на президентських виборах у штаті Делавер.

«Це дуже небезпечно, дуже небезпечно», – заявив американський лідер.

Також Байден згадав чутки про те, що кандидат у президенти США Дональд Трамп нібито спілкувався з президентом РФ Володимиром Путіним після того, як пішов з посади.

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: У МЗС Канади засудили військову співпрацю між Північною Кореєю та Росією

Раніше у Головному управлінні розвідки повідомили, що перші підрозділи військових з КНДР прибули в зону бойових дій російсько-української війни – 23 жовтня «їхня поява зафіксована у Курській області РФ». За оцінками ГУР, чисельність перекинутих на Росію північнокорейських військових зараз становить близько 12 тисяч осіб, серед них – 500 офіцерів, зокрема три пхеньянські генерали.

Речник Кремля Дмитро Пєсков заперечував, що у війні проти України беруть участь військові з КНДР. Також посол КНДР в ООН Кім Сон заперечив повідомлення про надсилання північнокорейських військових для допомоги Росії у повномасштабній війні проти України.

Проте 24 жовтня Путін на пресконференції за підсумками саміту БРІКС у Казані, коментуючи супутникові знімки, які свідчать про присутність на російській території солдатів із Північної Кореї, заявив: «Знімки – річ серйозна. Якщо є знімки, значить вони щось відображають».

Південна Корея 22 жовтня заявила про можливий перегляд підтримки Києва, зокрема щодо надання летальної зброї і направлення персоналу, залежно від ситуації в Україні.

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Розвідка Південної Кореї повідомила про відправлення другої групи військових КНДР до Росії – Bloomberg