Доступність посилання

ТОП новини

Розвідка Південної Кореї повідомила про відправлення другої групи військових КНДР до Росії – Bloomberg


Військові КНДР на параді, фото ілюстративне
Військові КНДР на параді, фото ілюстративне

До Росії невдовзі вирушить друга група північнокорейських військових для участі у війні проти України, пише Bloomberg 25 жовтня із посиланням на дані розвідки Південної Кореї.

За даними розвідки, з якими ознайомилася агенція Bloomberg, до Росії планується прибуття близько 10 тисяч північнокорейських солдатів. Перша група із 1500 бійців сил спецпризначення вже готується на Далекому Сході, пише видання.

Південна Корея має намір представити частину своїх розвідувальних даних на засіданні НАТО 28 жовтня, повідомили два джерела Bloomberg. Співрозмовники видання кажуть, що потенційні відповіді альянсу обмежені, але можуть передбачати посилення підтримки України та налагодження партнерських відносин в Індо-Тихоокеанському регіоні.

Також документи розвідки розкривають масштаб постачання північнокорейської зброї, пише Bloomberg. За даними розвідки, з серпня 2023 року КНДР передала до Росії близько восьми мільйонів 122-міліметрових та 152-міліметрових снарядів, близько 100 ракет Hwasong-11, а також протитанкову зброю Bulsae-4. За словами джерела видання, це значно перевищує оцінки європейських чиновників, зроблені раніше.

У середині жовтня розвідка Південної Кореї заявила, що влада КНДР вирішила послати своїх військових для підтримки Росії у війні проти України. За даними розвідки, йдеться про 12 тисяч військовослужбовців. Про підготовку північнокорейських солдатів на Далекому Сході Росії також заявляла українська розвідка. Очільник Пентагону Ллойд Остін заявив, що США отримали докази того, що північнокорейські військові перебувають у Росії, але що вони там роблять, поки, за його словами, неясно.

Російський лідер Володимир Путін участі північнокорейських солдатів у війні на боці Росії не підтверджував, проте 24 жовтня він відповів на запитання журналіста про супутникові знімки, які показують присутність військових КНДР. «Знімки – річ серйозна. Якщо є знімки, то вони щось відображають», – сказав Путін.

Агенція «Рьонхап» писала з посиланням на джерело, що Південна Корея у відповідь на залучення північнокорейських солдатів до війни розглядає план надсилання в Україну свого військового та розвідувального персоналу.

Форум

XS
SM
MD
LG