Росія запустила по Україні щонайменше 127 ракет і 109 дронів – Зеленський

Дим піднімається над будівлями після атаки російських безпілотників на Київ, Україна, 26 серпня 2024 року

Президент Володимир Зеленський повідомив про засідання Ставки верховного головнокомандувача щодо відновлення енергетики після одного з найбільших російських обстрілів 26 серпня, повідомив лідер країни у телеграмі.

За словами очільника країни, війська РФ запустили по Україні сьогодні щонайменше 127 ракет і 109 дронів.

«Детально, по кожному регіону, проаналізували ефективність систем ППО та РЕБ, мобільних вогневих груп, а також інженерного захисту. Ухвалили відповідні рішення. На самих об’єктах триває ліквідація наслідків, ремонт, розмінування. Подекуди держава-терорист атакувала цивільні об’єкти касетними боєприпасами. Мають попрацювати сапери, перш ніж енергетики візьмуться за ремонт», ­– написав Зеленський.

Вранці 26 серпня російські військові здійснили масштабну атаку на Україну за допомогою ударних дронів і крилатих ракет. Росія підняла в небо 11 стретегічних бомбардувальників. Унаслідок російської масованої атаки на енергетичну інфраструктуру постраждали 15 областей України, повідомив прем’єр-міністр Денис Шмигаль.

Біль і сльози: новий масований обстріл України з жертвами й руйнуваннями (фотосвідчення)

Російські військові регулярно з різних видів озброєння – ударними БПЛА, ракетами, КАБами, РСЗВ – атакують українські регіони.

Керівництво Росії заперечує, що російська армія під час повномасштабної війни завдає цілеспрямованих ударів по цивільній інфраструктурі міст і сіл України, убиваючи цивільне населення і руйнуючи лікарні, школи, дитячі садочки, об’єкти енергетики і водозабезпечення.

Українська влада і міжнародні організації кваліфікують ці удари як воєнні злочини Російської Федерації і наголошують, що вони носять цілеспрямований характер.

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Росія атакувала 15 областей, є загиблі: хроніка масованого ракетно-дронового обстрілу 26 серпня