ОВА: на Вінниччині зафіксовано влучання в обʼєкти критичної інфраструктури, є постраждалі

За даними місцевої влади, над областю збили два БПЛА та чотири крилаті ракети

На Вінниччині внаслідок масованого російського обстрілу 26 серпня постраждали двоє цивільних людей, також зафіксовано влучання в обʼєкти критичної інфраструктури, повідомила перша заступниця начальника Вінницької ОВА Наталя Заболотна.

За даними місцевої влади, над областю збили два БПЛА та чотири крилаті ракети.

«На жаль, є влучання в обʼєкти критичної інфраструктури. Також вибуховою хвилею пошкоджено вікна та дахи однієї школи та приватних будинків.Є двоє поранених цивільних середнього ступеню важкості. Інформація про загиблих відсутня», – йдеться у дописі.

В ОВА наголосили, що усі служби працюють для ліквідації наслідків, відновлення електропостачання і водопостачання.

Вранці 26 серпня російські військові здійснили масштабну атаку на Україну за допомогою ударних дронів і крилатих ракет. Росія підняла в небо 11 стретегічних бомбардувальників. Унаслідок російської масованої атаки на енергетичну інфраструктуру постраждали 15 областей України, повідомив прем’єр-міністр Денис Шмигаль.

Біль і сльози: новий масований обстріл України з жертвами й руйнуваннями (фотосвідчення)

Російські військові регулярно з різних видів озброєння – ударними БПЛА, ракетами, КАБами, РСЗВ – атакують українські регіони.

Керівництво Росії заперечує, що російська армія під час повномасштабної війни завдає цілеспрямованих ударів по цивільній інфраструктурі міст і сіл України, убиваючи цивільне населення і руйнуючи лікарні, школи, дитячі садочки, об’єкти енергетики і водозабезпечення.

Українська влада і міжнародні організації кваліфікують ці удари як воєнні злочини Російської Федерації і наголошують, що вони носять цілеспрямований характер.

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Україна готує «відповіді» після російського масованого обстрілу – Умєров