Атака РФ: Повітряні сили звітують про 66 збитих російських дронів

Збиття безпілотників над Києвом, архівне фото

У ході атаки, яка тривала з 19 години 27 жовтня, російська армія випустила по Україні 100 безпілотників, повідомляє командування Повітряних сил вранці 28 жовтня.

За даними військових, війська РФ застосували безпілотники типу Shahed та безпілотників невстановленого типу із напрямків Курська, Орла та Приморсько-Ахтарська.

Повітряний напад відбивали зенітні ракетні війська, авіація, підрозділи РЕБ та мобільні вогневі групи Повітряних Сил та Сил оборони.

Читайте також: У Сумській та Полтавській областях запроваджено аварійні відключення світла – обленерго

«Станом на 10.30 підтверджено збиття 66 ворожих БпЛА у Сумській, Харківській, Чернігівській, Полтавській, Київській, Житомирській, Рівненській, Хмельницькій, Тернопільській, Миколаївській, Дніпропетровській, Кіровоградській, Черкаській областях. Більшість ворожих БпЛА збито на Київщині, Черкащині та Хмельниччині», – повідомляє командування.

Ще 24 російських дрони були локаційно втрачені, чотири – полетіли у напрямку Росії та Білорусі.

«На жаль, є декілька влучань БпЛА по цивільній інфраструктурі України», – додають Повітряні сили.

Раніше місцеві обленерго повідомили про аварійні відключення в Сумській та Полтавській областях внаслідок останніх російських атак. У Київській області, повідомляла обласна влада, пошкоджений приватний будинок.

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Обстріли РФ: за добу загинули 5 жителів Херсонщини, на Запоріжжі та Донеччині є поранені