Доступність посилання

ТОП новини

ОВА: через падіння уламків БПЛА на Черкащині виникла пожежа на інфраструктурному обʼєкті


За даними ОВА на Черкащині знищили три «Шахеди»
За даними ОВА на Черкащині знищили три «Шахеди»

В ніч на 27 жовтня російські дрони атакували Черкаську область. У результаті падіння уламків сталася пожежа на інфраструктурному обʼєкті, повідомив голова обласної військової адміністрації Ігор Табуруць.

«Наші оборонці знищили три «Шахеди». Уламки одного з них впали на територію обʼєкта інфраструктури на Уманщині. Пожежу оперативно ліквідовано. Без потерпілих», – йдеться у дописі.

Раніше Повітряні сили ЗСУ повідомили, що російські війська атакували Україну 80-ма ударними БПЛА типу Shahed та безпілотниками невстановленого типу. Підтверджено збиття 41 БПЛА в Одеській, Миколаївській, Херсонській, Київській, Сумській, Кіровоградській, Черкаській, Житомирській, Хмельницькій та Чернігівській областях. Ще 32 російських безпілотника локаційно втрачено.

Російські військові регулярно з різних видів озброєння – ударними БПЛА, ракетами, КАБами, РСЗВ – атакують українські регіони.

Керівництво Росії заперечує, що російська армія під час повномасштабної війни завдає цілеспрямованих ударів по цивільній інфраструктурі міст і сіл України, убиваючи цивільне населення і руйнуючи лікарні, школи, дитячі садочки, об’єкти енергетики та водозабезпечення.

Українська влада і міжнародні організації кваліфікують ці удари, як воєнні злочини Російської Федерації і наголошують, що вони мають цілеспрямований характер.

Форум

XS
SM
MD
LG