Президент ПА НАТО поставив під сумнів швидке запрошення України: «тим більше до завершення каденції Байдена»

Американський конгресмен Джеррі Конноллі наголосив, що «до НАТО територіально має інтегруватися вся Україна, а не лише та частина територій, яка контролюється українським урядом»

Американський конгресмен Джеррі Конноллі в інтерв'ю Радіо Свобода зазначив, що «до НАТО територіально має інтегруватися вся Україна, а не лише та частина територій, яка контролюється українським урядом».

«Я, звичайно, думаю, що президент Байден із симпатією поставився – і ставиться – щодо українських устремлінь, включно з членством в НАТО. І він би мав позитивне ставлення до цього. Але чи вдасться він до конкретних дій без консультацій з іншими союзниками по НАТО – це було б неможливим. І знову ж таки – він сфокусований на пріоритетах. А найпершим пріоритетом є завершення насильства, що його здійснюють росіяни на українських територіях», – сказав Конноллі.

«Не втрачаймо фокусом уваги на цій пріоритетній цілі. Підтримка президента Зеленського, підтримка української армії, українського народу, щоб виграти цю боротьбу. І з мого погляду, (у НАТО – ред.) має бути ціла, вся Україна – зі сходом України, півднем України і Кримом», – додав Конноллі, який вже вдруге очолює Парламентську Асамблею НАТО (перший раз у 2020-2022 роках).

Швидке запрошення України до НАТО є першим пунктом «плану перемоги», який представив президент Володимир Зеленський.

Раніше посол України в НАТО Наталія Галібаренко заявляла, що «Україна просить про запрошення до НАТО до того, як президент США Джо Байден завершить своє перебування на посаді».

Під час інтерв’ю українським журналістам Володимир Зеленський заявив, що Україна в питанні вступу до НАТО із США вже стала ближчою, але у Німеччини залишається скепсис.

Президент України Володимир Зеленський на засіданні Верховної Ради 16 жовтня представив пункти пропонованого ним «плану перемоги» України у війні з Росією. Він складається з п’яти публічних пунктів і кількох засекречених додатків. Першим пунктом є запрошення України до НАТО.

Перед цим Зеленський представив цей план у Британії, Франції, Німеччині та Італії, а у вересні – США.

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: США більше не мають заперечень щодо запрошення України до НАТО – ЗМІ