РФ зачищає лівий берег Дніпра: терміново вивозить людей із Нової Каховки

Депутат Херсонської обласної ради Сергій Хлань повідомив 7 грудня у Фейсбуці, що Росія оголосила «евакуацію» мешканців окупованої Нової Каховки на лівому березі Дніпра.

За його словами, городян закликають зареєструватися та 13 грудня «зібратися біля лікарні». Хлань зазначив, що кінцевий пункт евакуації невідомий, а після попередніх «евакуацій» українці «опинилися в депресивних районах Росії в шоці».

Підписуйтесь на телеграм-канал Донбас Реалії – ексклюзивні фото, відео та лише важливі новини!

У телеграм-каналі окупаційної «адміністрації Новокаховського міського округу» справді цього дня з'явилося повідомлення про «планові заходи щодо добровільної евакуації». Свої дії окупанти пояснили тим, що місто розташоване у 15-кілометровій зоні лівого берега Дніпра, безпосередньо поблизу фронту.

Український Генштаб вже кілька тижнів повідомляє, що Сили оборони утримують плацдарм на лівому березі Дніпра. Судячи з повідомлень російських «воєнкорів», він розташований поблизу Кринок і Піщанівки Херсонської області – це фактично навпроти Херсона і значно південніше Нової Каховки. ЗСУ у своїй тактиці уникають обстрілів українських міст, на відміну від військ Росії.

​Про це та інше йтиметься в ефірі Радіо Донбас Реалії. Дивіться наживо – о 16:30 на @Радіо Свобода:

Головні питання випуску:

Чому Росія оголосила про термінове вивезення мешканців Нової Каховки саме зараз?

Що це дасть загарбникам на лівому березі Дніпра?

І якого результату українські морпіхи досягли вже сьогодні?

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Як Росія окопалась навколо Донецька: аналіз фортифікацій
ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Як навчити такмеду понад 1 млн солдатів? Розмова зі співзасновником PULSE Федором Сердюком