Доступність посилання

ТОП новини

ЗСУ просуваються до Бахмуту: що чекає на Росію


Спікер Східного угрупування ЗСУ Сергій Череватий заявив 18 травня, що українські захисники продовжують рухатися до Бахмуту.

Про це та інше йтиметься в ефірі Радіо Донбас.Реалії. Дивіться наживо – о 16:30 на @Радіо Свобода:

«Під час боїв наші підрозділи, незважаючи на те, що немає зараз переваги в особовому складі, снарядах та техніці, продовжують просуватися на флангах. Відстань за добу від 150 до 1700 метрів вдалося нам пройти», – повідомив Череватий.

Раніше Сили оборони України вже повідомляли, що українські штурмовики просунулися на окремих ділянках фронту на південний захід та північний захід від Бахмута – заступник міністра оборони Ганна Маляр заявила від 20 відвойованих квадратних кілометрів на підступах до міста.

Підписуйтесь на телеграм-канал Донбас.Реалії – ексклюзивні фото, відео та лише важливі новини!

Ватажок ПВК «Вагнер» Євген Пригожин визнав, що кадрові російські військові відступили майже на 600 метрів на північ від міста.

Раніше, щоб зупинити прориви, Росія перекинула до Бахмуту підрозділи ВДВ – але, як бачимо, наступ ЗСУ триває.

У самому місті, за оцінкою німецького видання Bild, бойовики «Вагнер» продовжують просуватися – вони нібито контролюють уже 99% міста.

Головні питання випуску:

Що задумали ЗСУ, атакуючи Бахмут із дуже широких флангів?

Що чекає на російське угруповання в місті, якщо українським штурмовикам вдасться прорвати останні лінії оборони окупантів навколо міста?

І чому російські десантники не можуть зупинити ЗСУ?

XS
SM
MD
LG