Доступність посилання

ТОП новини

Генштаб повідомив про 134 бойових зіткнення на фронті за добу


Українські військові на Покровському напрямку, Донецька область, 8 серпня 2024 року
Українські військові на Покровському напрямку, Донецька область, 8 серпня 2024 року

Протягом минулої доби на фронті зафіксовано 134 бойових зіткнення, повідомив у ранковому зведенні 14 серпня Генеральний штаб Збройних сил України.

За повідомленням, найбільше боїв було на Покровському напрямку.

«На Покровському напрямку наші захисники зупинили 54 штурмових і наступальних дії у бік населених пунктів Суха Балка, Воздвиженка, Новоолександрівка, Єлизаветівка, Зелене поле, Малинівка, Гродівка, Желанне, Скучне, Калинове, Птиче і Карлівка. Найбільша концентрація ворожих атак була поблизу Гродівки, також, район цього населеного пункту піддався бомбардуванню трьома КАБами», – йдеться в повідомленні.

За даними командування, на Торецькому напрямку російські війська, за підтримки авіації, здійснили 19 атак неподалік Залізного, Нью-Йорка і Торецька, на Лиманському і Придніпровському напрямках – атакували по 11 разів, на Харківському – 13.

Крім того, бої тривали на Куп’янському, Сіверському, Краматорському, Курахівському, Времівському, Оріхівському напрямках.

«На кордоні з Чернігівською і Сумською областями противник із території РФ активно застосовує керовані авіабомби по районах українських населених пунктів. Також російські КАБи вибухають і на території Російської Федерації», – заявили у Генштабі.

12 серпня аналітики Інституту вивчення війни (ISW) зазначили, що перекидання Росією частини військ з України до Курської області, де триває операція українських сил, навряд чи негайно вплине на темп російських наступальних операцій на українській території.

Раніше в розвідці Великої Британії заявили, що Росія продовжує покладатися на піхотні атаки для поступового просування вглиб української території.

«Основна увага російських операцій майже напевно залишається в центральній частині Донецької області. Нещодавні російські наступальні дії наблизили місто Покровськ приблизно на 16 км до нинішньої лінії фронту. Покровськ є важливим логістичним центром, який підтримує українські операції в Донецькій області», – йшлося у повідомленні.

Головнокомандувач Збройних сил України Олександр Сирський 1 серпня заявив, що війська РФ продовжують зосереджувати зусилля на Покровському напрямку, де кидають у бій свої найдосвідченіші штурмові підрозділи. За його словами, сили РФ намагаються прорвати оборону ЗСУ на напрямку Желанне, Новогродівка, Покровськ.

Форум

XS
SM
MD
LG