Доступність посилання

ТОП новини

Міжнародна сварка чи просто емоції: як дасться взнаки розмова Зеленського із Сікорським?


Що відбувається між Польщею та Україною за зачиненими дверима
Що відбувається між Польщею та Україною за зачиненими дверима
  • Зеленський псує відносини з Польщею?

Блокування українських фур, відсутність рішучості у збитті «шахедів», а тепер ще й затримання боксера Усика. Здається, відносини України та Польщі переживають не кращі часи. Незадоволення діями сусідів звучить у розмовах деяких українців. Польський прем'єр Туск погрожує, що Україна не буде в ЄС без розв'язання історичних проблем з Польщею.

А тепер от польське медіа Onet написало про ледь не сварку між польським главою МЗС Сікорським та українським президентом Зеленським на зустрічі у Києві. Їхню недавню розмову у Києві у польській пресі уже обережно називають скандалом. Зауважуючи, що відносини Варшави з Києвом, на жаль, зараз перебувають у кризовому стані.

Йдеться про те, що на переговорах у Києві минулого тижня польську делегацію і журналістів «здивував стиль спілкування» президента України Володимира Зеленського.

Під час переговорів польської делегації на чолі з главою МЗС Радославом Сікорським, як стверджується, Зеленський нібито звинуватив Польщу в недостатній підтримці у переговорах про вступ до ЄС. Також український президент начебто висловив невдоволення в тому, що Польща не надає достатньо військової техніки, зокрема літаків МІГ-29, та не збиває російські ракети і дрони, поки ті перебувають у повітряному просторі України.

Зачепили в розмові і питання Волині.

Чи дозволяє собі українська влада більше, ніж прописано в дипломатичних правилах?

Чому польська сторона саме зараз піднімає болючі історичні питання, які можуть гальмувати вступ України до ЄС?

Про це та інше дивіться у програмі «Свобода.Ранок» о 9:01 на @Радіо Свобода:

Форум

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG