Доступність посилання

ТОП новини

МВФ відкладає консультації з РФ – російський директор


У МВФ цю заяву поки не коментували
У МВФ цю заяву поки не коментували

Міжнародний валютний фонд вирішив відкласти на невизначений термін візит своєї консультаційної місії до Росії, заявив 18 вересня виконавчий директор МВФ від РФ Олексій Можин, якого цитує російське державне агентство ТАСС.

«Керівництво фонду повідомило російській стороні і раді директорів про те, що робота місії буде відкладена на невизначений термін. Причиною перенесення місії була названа технічна неготовність місії до проведення консультацій», – сказав Можин.

У МВФ цю заяву поки не коментували.

4 вересня на сайті МВФ було оприлюднене повідомлення про те, що місія фонду відвідає Росію для обговорення «економічного розвитку і політики країни». Як заявила постійна представниця МВФ в Росії Аннетт Кіобе, команда фонду мала проводити віртуальні дискусії з 16 вересня, а потім вирушити до країни для особистих зустрічей.

Міністерство закордонних справ України 5 вересня висловило занепокоєння повідомленнями про те, що Міжнародний валютний фонд планує відновити співпрацю з Росією і направити місію до Москви.

«Для головної фінансової установи ООН було б абсурдом легітимізувати російський режим, який фактично зруйнував самі основи Статуту ООН, розпочавши найбільшу загарбницьку війну в Європі з часів Другої світової і вчиняючи жахливі звірства проти українського народу», – заявили у міністерстві.

Пізніше міністри фінансів Польщі, північноєвропейських і балтійських країн надіслали листа керівниці Міжнародного валютного фонду Крісталіні Георгієвій із попередженням про репутаційні ризики для МВФ у разі відправлення місії до Росії.

Підписанти листа – Польща, Литва, Латвія, Естонія, Данія, Фінляндія, Швеція, Норвегія, Ісландія – висловили глибоке невдоволення планами МВФ і наполягали, що такий крок зробить Міжнародний валютний фонд першою великою міжнародною фінансовою установою, яка відновить співпрацю з російською владою після повномасштабного вторгнення РФ в Україну.

Форум

XS
SM
MD
LG