Доступність посилання

ТОП новини

Реакції світу на удар Росії по дитячій лікарні «Охматдит». Чи говоритимуть про це на саміті НАТО у США


Україна стверджує, що Росія завдала цілеспрямованого удрау по дитячій лікарні крилатою ракетою Х-101
Україна стверджує, що Росія завдала цілеспрямованого удрау по дитячій лікарні крилатою ракетою Х-101
  • Чи покарає світ Росію за удар по «Охматдиту»?

У Києві сьогодні день жалоби.

Внаслідок ракетного удару армії РФ по дитячій лікарні Охматдит у Києві, дві людини загинули, ще півсотні постраждали. І ці дані змінюються.

Водночас, уповноважена президента України з прав дитини та дитячої реабілітації Дар'я Герасимчук повідомила також, що рятувальники з-під завалів дістали 9-річну дівчинку, 11-річного хлопчика та їх матір без ознак життя. Втім, чи йдеться саме про Охматдит, вона не уточнила. Що відомо про наслідки російської атаки?

  • Які докази того, що Росія цілилася саме в лікарню?

Стратегічна крилата ракета Х-101 – цю ракету, за даними слідчих СБУ, російські військові використали для нанесення удару по Національній дитячій спеціалізованій лікарні «Охматдит».

Російське ж Міноборони у день удару стверджувало, що опубліковані фото та відео з Києва підтверджують факт руйнувань нібито внаслідок падіння української ракети ППО.

Але момент удару потрапив на відео, де чітко видно крилату ракету. Що кажуть аналітики та експерти?

  • Саміт НАТО: чого чекати Україні?

У Вашингтоні сьогодні стартує саміт НАТО. Блок відзначає ювілей, але свято затьмарене війною Росії в Україні, що триває, і можливою зміною влади в США – ключовому союзнику. Україна, яку у Вашингтоні представлятиме Володимир Зеленський, розраховує, що країни Альянсу на саміті оголосять про нові внески в її обороноздатність. Що ж отримає Україна?

Про це і не тільки дивіться у програмі Свобода. Ранок:

Форум

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG