Доступність посилання

ТОП новини

ОГП: в Україні через атаки РФ за добу загинули четверо дітей, ще 12 поранені


Люди допомагають розбирати завали дитячої лікарні «Охматдит», яка пошкоджена внаслідок атаки РФ, 8 липня 2024 року
Люди допомагають розбирати завали дитячої лікарні «Охматдит», яка пошкоджена внаслідок атаки РФ, 8 липня 2024 року

В Україні внаслідок збройної агресії Росії, за офіційною інформацією ювенальних прокурорів, станом на ранок 9 липня число загиблих дітей зросло до 559.

Як повідомив у телеграмі Офіс генерального прокурора, ще 1449 дітей зазнали поранень різного ступеня тяжкості.

За даними ОГП, 8 липня внаслідок масованого ракетного удару РФ по Києву загинули 4 дітей: дві дівчинки віком 8 та 14 років, а також 2 хлопчики віком 8 та 10 років. Поранень зазнали 10 дітей віком від 2 до 17 років.

Також через російські обстріли села Новоекономічне на Донеччині поранений 16-річний підліток, а села Очаківське на Миколаївщині – 5-річна дівчинка.

Читайте також: Росія намагається зняти з себе відповідальність за удар по дитячій лікарні «Охматдит» – ISW

Російські війська вранці 8 липня завдали по Україні ракетних ударів. Зокрема, по Києву, Дніпру, Кривому Рогу і Донеччині. Сили оборони України збили 30 із 38 російських ракет, повідомили у Повітряних силах.

Серед інших об’єктів, під російський ракетний удар потрапило одне з приміщень дитячої лікарні «Охматдит». Постраждав корпус, де були діти на діалізі, розповів міністр охорони здоровʼя України Віктор Ляшко. За даними місцевої влади, серед 27 загиблих у Києві є четверо дітей.

Загалом, за даними президента Володимира Зеленського, унаслідок російських ракетних ударів по Україні 8 липня загинули 37 людей, понад 170 зазнали поранень.

Форум

XS
SM
MD
LG