Доступність посилання

ТОП новини

В ОП заявили про готовність до переговорів з Росією: до чого готують українців?


Готовність України до переговорів Подоляк пояснив правильним позиціонуванням
Готовність України до переговорів Подоляк пояснив правильним позиціонуванням
  • Переговори з Росією: кому вони потрібні більше?

Україна готова до переговорів з Росією. Про це заявив радник голови Офісу президента України Михайло Подоляк в інтерв'ю Radio NV.

«Україна не є країною агресором, Україна не починала цю війну. І, безумовно, для того, щоб правильно себе позиціювати, Україна говорить про те, що ми готові до переговорного процесу. Російська пропаганда витрачає багато коштів на те, щоб створити враження, на кшталт «війна йде, але ми готові до переговорів, Україна не готова до переговорів». Ні, Україна готова до переговорів – це головний пункт», – пояснив Подоляк.

Президент України Володимир Зеленський протягом повномасштабного вторгнення змінює думку щодо перемовин з агресором.

Читайте також: У ГУР повідомили, коли можуть розпочатися «змістовні переговори» про мир із Росією

  • Конфлікт з Угорщиною через російський Лукойл: що відбувається?

Міністр закордонних справ Угорщини Петер Сійярто 30 липня звинуватив виконавчу комісію Європейського союзу в організації припинення постачання російської нафти від «Лукойлу» через територію України та попередив, що ці суперечності можуть призвести до енергетичної кризи.

Київ намагався спростувати претензії Угорщини. Хоча «Лукойлу» заборонено транспортувати нафту через Україну, оскільки компанія перебуває під санкціями, обсяги транзиту в липні «залишилися стандартними», заявив цього тижня генеральний директор української енергетичної компанії «Нафтогаз» Олексій Чернишов.

Близько 2,5 мільйона тонн на рік від «Лукойлу» також отримує Словаччина, що дорівнює 45 відсоткам її імпорту. Прем’єр-міністр Словаччини Роберт Фіцо попередив, що українські санкції проти «Лукойлу» можуть поставити під загрозу постачання словацького дизельного палива в Україну.

Україна запровадила санкції проти російської компанії «Лукойл» ще 2018 року, а цього року посилила їх, припинивши транзит її нафти до Угорщини і Словаччини, зокрема.

Читайте також: Залежні від Росії. Як Угорщина і Словаччина сваряться з Україною через російську нафту?

  • Наймасованіша атака дронами Києва за 2024 рік: що відомо?

Повітряна тривога у Києві з ночі 31 липня тривала понад 7 годин, російські дрони заходили на столицю хвилями і практично з усіх можливих напрямків. Це була вже сьома атака Києва ворожими дронами у липні! Вона стала для столиці наймасованішою за 2024 рік за кількістю застосованих БпЛА, зазначають у КМВА.

За повідомленнями моніторингових каналів, у повітряному просторі України вночі перебували кілька десятків ударних безпілотників типу «Шахед». Загалом за ці дві хвилі атак збито понад 40 БПЛА. За попередніми даними, у самому Києві без постраждалих та руйнувань, повідомляє у телеграмі Київська міська військова адміністрація.

Однак в Київській області наслідок падіння уламків безпілотника загорівся житловий будинок, повідомляє у телеграмі Державна служба з надзвичайних ситуацій. Будівля частково зруйнована, пожежу ліквідували. Загиблих і травмованих немає.

Читайте також: Patriot й інші системи ППО будуть в Україні в серпні, вересні й жовтні – Зеленський

Про це та інше дивіться у програмі «Свобода.Ранок» о 9:01 на @Радіо Свобода:

Форум

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG