Доступність посилання

ТОП новини

Попросив підтримати «нашу мирну місію» – Орбан про зустріч з Ердоганом у Вашингтоні


У перший тиждень головування Угорщини у Раді Євросоюзу угорський прем’єр відвідав Київ, Москву та Пекін з так званою «миротворчою місією», не маючи на це мандата від ЄС. 
У перший тиждень головування Угорщини у Раді Євросоюзу угорський прем’єр відвідав Київ, Москву та Пекін з так званою «миротворчою місією», не маючи на це мандата від ЄС. 

Прем’єр-міністр Угорщини Віктор Орбан повідомив, що у рамках своєї «миротворчої місії» зустрівся з президентом Туреччини Реджепом Тайїпом Ердоганом у Вашингтоні.

«Завершилась моя зустріч з президентом Туреччини. Найважливішою темою була, звичайно, російсько-українська війна, яка, як і очікувалося, вступила у нову фазу – більш жорстоку, ніж коли-небудь», – сказав він у відеозверненні, яке опубліковане в соцмережі Х.

Орбан каже, що попросив президента Туреччини підтримати «нашу мирну місію».

«Позиції сторін війни досі дуже далекі одна від одної, але якщо прихильники миру долучаться до зусиль, разом ми зможемо зробити наступний крок у напрямку миру», – додав він.

За словами угорського прем’єра, Ердоган є важливим партнером у «нашій миротворчій місії, оскільки Туреччина – єдина країна, яка успішно виступила посередником між ворогуючими сторонами в російсько-українській війні».

Анкара наразі не коментувала результати цієї зустрічі.

У перший тиждень головування Угорщини у Раді Євросоюзу угорський прем’єр відвідав Київ, Москву та Пекін з так званою «миротворчою місією», не маючи на це мандата від ЄС.

Читайте також: Орбан прибув до Москви для «мирної місії». Боррель каже, що він не представляє ЄС жодним чином

Перебуваючи в Києві 2 липня, Орбан заявив, що представив Зеленському пропозицію про припинення вогню для переговорів із Росією.

Президент України публічно не висловив своєї думки щодо цієї пропозиції, але пізніше 2 липня речник президента повідомив, що Зеленський дав Орбану можливість висловитися.

Заступник голови адміністрації Зеленського Ігор Жовква також зазначив, що Угорщина не перша країна, яка виступила з потенційним мирним планом.

На тлі візиту Орбана до Москви, за його словами, для продовження «мирної місії» в українському МЗС тоді нагадали, що для Києва принцип «жодних домовленостей про Україну без України» залишається непорушним, і закликали усі держави неухильно його дотримуватися.

Форум

XS
SM
MD
LG