Доступність посилання

ТОП новини

«Оазис» на дні річки та оголені острови. Як виглядає обмілілий Дніпро у Запоріжжі (фоторепортаж)

У Запоріжжі біля греблі ДніпроГЕСу Дніпро помітно обмілів. Це наслідки руйнування контрольованої російською армією греблі Каховської ГЕС влітку 2023 року.

Через суттєве зниження рівня води у Дніпрі – оголилися острови, які раніше були невидимі або недоступні. Зараз запоріжці у спекотні дні літа гуляють по цих острівцях та засмагають на березі. У деяких місцях вже густо почали проростати дерева та трава. Проте Держекоінспекція закликає всіх громадян утриматися від переходу на ці ділянки та перебування на них. Бо це відлякує птахів, які там гніздяться, кажуть у відомстві. Окрім того, перебування на цих островах може призвести до нещасних випадків.

Докладніше дивіться у фоторепортажі проєкту Радіо Свобода «Новини Приазовʼя».

На світанку 6 червня минулого року стало відомо про часткове руйнування дамби Каховської ГЕС. Українська влада звинуватила у підриві дамби російські окупаційні сили, які захопили, замінували і контролювали гідроелектростанцію від 24 лютого 2022 року. Російська окупаційна влада натомість стверджувала, що це ЗСУ вночі обстріляли і пошкодили дамбу Каховської ГЕС. Цього не підтвердила жодна незалежна експертиза. А численні незалежні експерти заявили, що руйнування дамби відбулося, найімовірніше, через закладення великої кількості вибухівки у машинній залі ГЕС, яку на той час повністю контролювали війська РФ.


Форум

XS
SM
MD
LG