Доступність посилання

ТОП новини

Власники авто на єврономерах лишаються під Кабміном на ніч


Акція власників автомобілів на «євробляхах» під Кабміном, Київ, 11 липня 2018 року
Акція власників автомобілів на «євробляхах» під Кабміном, Київ, 11 липня 2018 року

Учасники акції протесту власників автомобілів на єврономерах оголосили, що залишаться під будівлею уряду на ніч. Про це з місця подій у центрі Києва повідомляє кореспондент Радіо Свобода.

Мітингувальники звернулися до президента України Петра Порошенка. Вони також вказали, що на 11:00 12 липня запланована зустріч лідерів протесту та представників Адміністрації президента щодо скасування постанови Кабінету міністрів, згідно з якою міністерство внутрішніх справ отримало можливість відслідковувати терміни перебування в Україні автомобілів на єврономерах і застосовувати санкції до порушників.

Комітет з питань податкової та митної політики планує передати на розгляд Верховної Ради законопроект про розмитнення машин на єврономерах, повідомила в ефірі Радіо Свобода голова комітету – народний депутат від «Блоку Петра Порошенка» Ніна Южаніна.

«Це єдина можливість вирішити ситуацію для того, щоб люди пішли додому, а ми почали працювати над кінцевим рішенням щодо цієї проблеми», – заявила вона, називаючи це «компромісним рішенням».

11 липня водії на єврономерах заблокували центр Києва. Зранку утворилися затори. За даними поліції, в акції беруть участь близько 4,5 тисячі людей. Водночас, організація «Автоєросила» заявляє, що для участі у протестах до Києва прибули близько 10 тисяч автомобілів на єврономерах.

У Верховній Раді зареєстровані законопроекти № 8487 і № 8488, які спрямовані, на думку авторів, на розв’язання проблеми із засиллям автомобілів на єврономерах в Україні.

Законопроекти передбачають зменшення розміру акцизного податку з авто, скасування заборони на митне оформлення машин, що не відповідають екологічному стандарту «євро-5», а також посилення контролю за переміщенням і використанням транспортних засобів, зареєстрованих в інших державах.

XS
SM
MD
LG