Доступність посилання

ТОП новини

Генерал США заявляє про необхідність відновлення комунікації з російськими військовими в Сирії


Джозеф Данфорд
Джозеф Данфорд

Генерал США Джозеф Данфорд, який очолює Об’єднаний комітет начальників штабів, заявляє, що Вашингтон намагається відновити канал зв’язку з російськими військовими для запобігання інцидентів у небі над Сирією. Така заява пролунала після того, як Міноборони Росії вирішило зупинити комунікацію з американськими військовими у Сирії після того, як літак коаліції, очолюваної США, 18 червня, збив літак урядових сирійських військ.

«Через дипломатичні і військові джерела ми працюватимемо над тим, щоб у найближчі години відновити деескалацію», – сказав Данфорд 19 червня.

За словами генерала, він має намір гарантувати, що США можуть досягти головної мети в Сирії – побороти бойовиків угруповання «Ісламська держава».

«Росія дала зрозуміти, що її мета у Сирії, як і наша, полягає у поваленні «Ісламської держави», і ми побачимо, чи це відповідає дійсності, у найближчі години», – сказав Данфорд.

Командування США раніше підтвердило, що 18 червня американський військовий літак збив сирійський винищувач-бомбардувальник Су-22. Американська сторона заявила, що цей літак скидав бомби на позиції Сирійських демократичних сил – загонів збройних супротивників режиму президента Сирії Башара Асада, союзників сил коаліції.

Міністерство оборони Росії у відповідь на це заявив, що вважатиме літаки міжнародної коаліції в Сирії – на захід від річки Євфрат – потенційними повітряними цілями.

Російське командування стверджує, що коаліційні сили не використовували наявний канал зв’язку для запобігання інцидентам у повітряному просторі Сирії. Сили коаліції заявили, що спілкувалися з російськими військовими.

Москва зажадала від американського командування ретельного розслідування інциденту з поданням його результатів.

Росія, яка є одним з головних союзників сирійського президента Башара Асада, надає повітряну підтримку урядовій операції проти екстремістського угруповання «Ісламська держава» з 2015 року.

XS
SM
MD
LG