Доступність посилання

ТОП новини

Коаліція під проводом США заявила про збиття літака сил Асада у Сирії


Американський винищувач F/A-18E Super Hornet – такий самий, як той, що збив сирійський бойовий літак
Американський винищувач F/A-18E Super Hornet – такий самий, як той, що збив сирійський бойовий літак

Винищувач США збив військовий літак влади Башара Асада в Сирії після того, як він атакував сили опозиції, що борються з бойовиками угруповання «Ісламська держава» поблизу Ракки, повідомила коаліція під проводом США в Сирії. У заяві йдеться про те, що сирійський урядовий літак був збитий «відповідно до правил участі» і «колективної самооборони».

«О 18:43 сирійський режим літаком Су-22 скинув бомби біля бійців «Сирійських демократичних сил» на південь від Табки. Відповідно до правил участі і колективної самооборони коаліційних партнерських сил, він був негайно збитий американським F/A-18E Super Hornet», – мовиться в заяві.

У заяві сирійської армії йдеться про те, що літак розбився, а пілот зник безвісти біля села Расафах.

«Атака була спробою підірвати зусилля армії як єдиної ефективної сили, здатної зі своїми союзниками боротися з тероризмом на власній території», – мовиться у заяві армії Сирії.

Американські військові, у свою чергу, відповіли, що коаліція не прагне боротися з сирійським режимом, російськими чи провладними силами, «але не вагаючись захищатиме коаліцію та сили партнерів від будь-якої загрози».

Бійці з курдсько-арабського опозиційного альянсу, відомого як «Сирійські демократичні сили», за підтримки коаліції під проводом США борються проти екстремістів угруповання «Ісламська держава» і окремо – проти сил президента Сирії Башара Асада.

XS
SM
MD
LG