Доступність посилання

ТОП новини

Сухопутні війська ЗСУ нагадують про можливу відповідальність за неправдиві висловлювання про мобілізацію


У ЗСУ кажуть, що почастішали випадки поширення викривленої та неперевіреної інформації, яка спрямована на розхитування суспільно-політичної обстановки всередині країни, як наслідок – зриву мобілізації
У ЗСУ кажуть, що почастішали випадки поширення викривленої та неперевіреної інформації, яка спрямована на розхитування суспільно-політичної обстановки всередині країни, як наслідок – зриву мобілізації

Сухопутні війська ЗСУ нагадують про можливу кримінальну відповідальність за неправдиві висловлювання про мобілізацію та територіальні центри комплектування та соціальної підтримки.

Як повідомляє у фейсбуці пресслужба Сухопутних військ ЗСУ, почастішали випадки поширення викривленої та неперевіреної інформації, яка спрямована на підбурювання та розхитування суспільно-політичної обстановки всередині країни, як наслідок – зриву мобілізації.

У ЗСУ нагадують, що «будь-які викривлення та маніпулятивні тлумачення вимог чинного законодавства України відносно мобілізаційних заходів чи поширення неправдивої (компрометуючої) інформації, спрямованих на підрив безпекових заходів держави в цілому, надання будь-яких оціночних суджень без чіткої їх аргументації і достовірних фактів та їх поширення через різноманітні канали (особливо Інтернет-медіа) з корисливою метою (умислом) слугують лише одній єдиній меті – підривати довіру суспільства до державних інституцій та Сил оборони України в цілому».

Читайте також: Нацрада закликає медіа до коректного висвітлення мобілізації та діяльності ТЦК

«Спекулятивні дії в інформаційному просторі, які полягають у прямих звинуваченнях начебто незаконних дій представників територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки будуть перевіряти правоохоронні органи в межах їх повноважень та компетенцій», – попереджають у ЗСУ.

Водночас у Сухопутних військах стверджують, що всі наявні порушення з боку самих ТЦК та СП не залишаються «без належної оцінки та контролю» – кожному випадку надається належна правова оцінка з усіма санкціями, які передбачає чинне законодавство України.

В українському інформаційному просторі з’являються повідомлення про скандали між працівниками ТЦК і громадянами на вулицях міст і сіл. Негативна інформація про мобілізацію швидко поширюється соціальними мережами, з’являються сотні дописів і домислів, включається велика кількість ботів.

Неодноразово зазначалось, що це є наслідком інформаційно-психологічних операцій РФ. Наприклад, у квітні Головному управлінні розвідки (ГУР) Міноборони України попереджали, що Росія проводить чергову інформаційну операцію проти України під назвою «Ухилянт», щоб зірвати мобілізацію, чоловіки знімають себе на відео за кордоном на відпочинку та називають себе «ухилянтами».

Форум

XS
SM
MD
LG