Доступність посилання

ТОП новини

ЗМІ: над Суданом збили вантажний літак, ймовірно, на борту були росіяни


Навесні 2023 року в Судані розпочалася громадянська війна між чинною владою та RSF (ілюстраційне фото)
Навесні 2023 року в Судані розпочалася громадянська війна між чинною владою та RSF (ілюстраційне фото)

У Судані збили вантажний літак, на борту якого, ймовірно, були росіяни. Про це повідомили російські державні медіа з посиланням на посольство Росії в цій країні.

«Зі свого боку, посольство в контакті з суданською владою вживає всіх необхідних дій для з’ясування обставин даного інциденту. Ситуація ускладнюється тим, що зона аварії розташована в охопленому боями Дарфурі», – йдеться в повідомленні посольства.

Читайте також: Бій за Африку. Україна просуває «Африканську стратегію», попри протидію Росії

Агентство ТАСС із посиланням на дипломатичне відомство заявило, що на борту, «ймовірно, перебували росіяни».

За даними порталу Sudan War Monitor, який моніторить ситуацію в Судані, сепаратисти Сил швидкого реагування (RSF) помилково збили вантажний літак Іл-76 з ОАЕ. Стверджується, що це сталося у районі Малха у Північному Дарфурі. Ймовірно, літак перевозив зброю, що призначалася для самих RSF.

Один із членів екіпажу, як пише Sudanwarmonitor, був громадянином Росії, інший – Киргизстану. Точна кількість постраждалих та загиблих невідома. Аналітики зазначають, що зазвичай екіпаж Іл-76 складається із п’яти осіб.

Читайте також: У світі зараз триває понад пів сотні воєн. Скільки людей загинуло в Україні та Газі – звіти

За даними близького до силовиків російського телеграм-каналу Mash, один із загиблих – головний інженер компанії Airline Transport Incorporation FZC Віктор Гранов. Попередньо, з ним були ще кілька колег.

Навесні 2023 року в Судані розпочалася громадянська війна між чинною владою та RSF. За даними ООН, внаслідок бойових дій загинули понад 20 тисяч людей, понад вісім мільйонів були змушені виїхати з країни. Повідомлялося, що у конфлікті, ймовірно, брали участь найманці ПВК «Вагнер» та українські військові.

Форум

XS
SM
MD
LG