Доступність посилання

ТОП новини

За час повномасштабного вторгнення Україна звільнила з полону 3 310 людей – Зеленський


За час повномасштабного вторгнення Україна звільнила з російського полону 3 310 людей, повідомив президент України Володимир Зеленський
За час повномасштабного вторгнення Україна звільнила з російського полону 3 310 людей, повідомив президент України Володимир Зеленський

За час повномасштабного вторгнення Україна звільнила з російського полону 3 310 людей, повідомив президент України Володимир Зеленський.

«Загалом за час цієї війни ми повернули з російської неволі вже 3 310 людей. Маємо знайти і повернути в Україну всіх наших, кожного і кожну, хто в полоні, депортований, дорослих та дітей, військових та цивільних», – сказав Зеленський.

Як зазначив президент, «останньому обміну полоненими передувала довга робота, деяких з полонених утримували в неволі на окупованих територіях ще з 2017–2018 років».

Глава держави подякував команді, яка займається обмінами, а також Об’єднаним Арабським Еміратам та Ватикану за посередництво під час останнього обміну.

Під час Саміту миру у Швейцарії уповноважений Верховної Ради з прав людини Дмитро Лубінець заявив, що всі, хто перебуває у російському полоні, зазнають систематичних тортур. Він назвав підтвердженими щонайменше 14 тисяч таких випадків.

Генпрокуратура відкрила понад 450 кримінальних проваджень за фактами жорстокого поводження та катувань військовополонених та понад 2 100 за фактами катування цивільних.

Форум

XS
SM
MD
LG