Доступність посилання

ТОП новини

Зеленський підписав закони щодо продовження воєнного стану і мобілізації до 4 листопада


З початку повномасштабного вторгнення Росії Україна продовжує воєнний стан і мобілізацію дванадцятий раз поспіль
З початку повномасштабного вторгнення Росії Україна продовжує воєнний стан і мобілізацію дванадцятий раз поспіль

Президент України Володимир Зеленський підписав закони щодо продовження терміну дії воєнного стану та продовження строку проведення загальної мобілізації ще на 90 днів – до 9 листопада. Про це свідчать картки законопроєктів 3891-ІХ і 3892-ІХ, розміщені на сайті Верховної Ради.

З початку повномасштабного вторгнення Росії Україна продовжує воєнний стан і мобілізацію дванадцятий раз поспіль.

23 липня президент України Володимир Зеленський запропонував Верховній Раді продовжити терміни дії воєнного стану і загальної мобілізації.

18 травня набрав чинності закон про мобілізацію. Серед іншого, він передбачає, що всі військовозобов’язані, призовники і резервісти віком від 18 до 60 років мають оновити свої дані – номер мобільного телефону, фактична адреса проживання та email (за наявності). Це потрібно було зробити до 16 липня включно.

Також військовозобов’язані на час дії воєнного стану повинні постійно мати при собі військово-обліковий документ та пред’являти їх на вимогу поліції чи працівників ТЦК.

Верховна Рада 11 квітня ухвалила закон про вдосконалення окремих питань мобілізації, військового обліку та проходження військової служби. Це рішення підтримали 283 народні депутати – переважно із владної партії «Слуга народу» та союзних їй фракцій і груп. Із остаточного варіанту документа зникло положення про умови демобілізації військових. 16 квітня закон підписав президент України Володимир Зеленський.

Форум

XS
SM
MD
LG