Доступність посилання

ТОП новини

Зеленському у США показали, де виробляють снаряди для України


Президент України Володимир Зеленський
Президент України Володимир Зеленський

Президент України Володимир Зеленський відвідав у США Скрентонський армійський боєприпасний завод, де виробляють складові частини артилерійських і мінометних снарядів, повідомляє офіційний сайт глави держави 23 вересня.

«Для нас честь розпочати візит у Сполучені Штати Америки саме зі Скрентона, із цього заводу, з Пенсильванії. Ми дуже раді мати таких партнерів. Звичайно, ми розуміємо, що США допомагали нам із самого початку повномасштабного вторгнення. І ми розраховуємо на подальшу підтримку. Дякую президенту Байдену, Конгресу США та всім працівникам таких заводів», – зазначив Володимир Зеленський на американському оборонному підприємстві.

Потужності заводу у Скрентоні нині повністю завантажені під потреби України, зокрема для виготовлення снарядів калібру 155 міліметрів, яке впродовж року суттєво збільшили. Глава держави ознайомився із циклом виробництва та поспілкувався з керівництвом і працівниками підприємства, розповів про ситуацію на полі бою та наголосив на потребах України в безперебійному і своєчасному постачанні оголошених пакетів оборонної підтримки, інформує сайт Зеленського.

Президент України Володимир Зеленський прибув у неділю, 22 вересня, до США для участі в заходах в рамках Генеральної асамблеї ООН, повідомили раніше в Офісі президента.

У рамках поїздки у Зеленського запланована низка двосторонніх зустрічей, кажуть у пресслужбі. Зокрема, передбачені зустрічі з прем’єр-міністром Японії Фуміо Кісідою а також канцлером Німеччини Олафом Шольцом.

У пресслужбі Білого дому зазначили, що президент США Джо Байден зустрінеться у Вашингтоні із президентом України Володимиром Зеленським 26 вересня. Окрему зустріч із Зеленським тоді ж також у Білому домі проведе віцепрезидентка і кандидатка в президенти США від демократів Камала Гарріс.

У Офісі президента раніше повідомили, що під час візиту до США наступного тижня він також зустрінеться із Дональдом Трампом – кандидатом у президенти США від республіканців.

Крім того, президент України виступить на засіданні Генеральної асамблеї ООН.

Напередодні Зеленський заявив, що український «план перемоги» вже повністю готовий і тепер головне «рішучість його реалізувати».

Форум

XS
SM
MD
LG