Доступність посилання

ТОП новини

Зеленський про Покровський напрямок: там «найбільш жорсткі ворожі атаки»


Зеленський також відзначив військових, «які забезпечують українську далекобійність»
Зеленський також відзначив військових, «які забезпечують українську далекобійність»

Президент Володимир Зеленський заявив, що на фронті ситуація є «вкрай складною» на донецьких напрямках.

«І саме на Покровському протягом цих тижнів найбільша кількість російських штурмів – найбільш жорсткі ворожі атаки. Саме там. Кожен, хто зупиняє ці російські удари і знищує цей російський ударний потенціал, виконує одну з найважливіших місій у цій війні», – сказав він у вечірньому зверненні 28 липня.

Зеленський також відзначив військових, «які забезпечують українську далекобійність».

«А саме – 9-й департамент ГУР: влучність на дистанції майже 1800 кілометрів від нашого кордону. Дійсно дуже вагомо! Дякую вам за це. Також дякую воїнам СБУ», – сказав президент. Напередодні ЗМІ з посиланням на джерела в ГУР повідомлял, що дрони Головного управління розвідки Міноборони України уразили стратегічний бомбардувальник Ту-22М3 на аеродромі «Оленья» в Росії.

Читайте також: У ГУР підтвердили ураження трьох військових гелікоптерів на території РФ

Крім того, Зеленський зазначив, що говорив із головнокомандувачем ЗСУ Олександром Сирським щодо дій України зараз і на найближчу перспективу.

«Україна має силу, щоб досягати своїх цілей», – зауважив Зеленський без подробиць.

Раніше сьогодні Генштаб ЗСУ, інформуючи про ситуацію на фронті, повідомив, що російські війська є найбільш активними на Покровському напрямку.

Упродовж останніх місяців ситуація на лінії фронту радикально не змінюється, але на частині напрямків російські військові продовжують повільне просування. Влітку основну частину зусиль вони сконцентрували на Покровському напрямку, де намагаються перерізати стратегічно важливу для постачання українських військ на Донбасі дорогу Покровськ – Костянтинівка.

Проєкт DeepState днями повідомив, що армія Росії просунулась на так званому Очеретинському виступі на захід від Авдіївки – біля сіл Прогрес, Лисичне, Веселе і Желанне.

Форум

XS
SM
MD
LG