Доступність посилання

ТОП новини

«Можливості не безмежні» – командувач Нацгвардії про наступ сил РФ


Командувач Національної гвардії України Олександр Півненко вважає, що російські війська невдовзі змушені будуть стати в оборону. Про це він сказав в оприлюдненому 25 липня інтерв’ю «Укрінформу».

«Наступальні можливості противника не безмежні, та й скільки вони зазнають втрат… Я думаю, ще місяць-півтора – і вони не зможуть вести активні штурми одразу на багатьох напрямках і стануть в оборону. А нам за цей час потрібно сформувати наші підрозділи, підготувати», – розповів воєначальник.

За його словами, необхідно звернути увагу на підготовку резервів та їхнє озброєння.

«Якщо ми будемо постійно на крок попереду і думати про майбутнє, то все буде нормально. Найважливіше, що може бути зараз – це підготовка, розвиток навчальних центрів, закупівлі озброєння, військової техніки, виробництво нашою країною військової техніки, дронів, бронетехніки, засобів ППО, ПЗРК, боєприпасів», – вважає Олександр Півненко.

Упродовж останніх місяців ситуація на лінії фронту радикально не змінюється, але на частині напрямків російські військові продовжують повільне просування. Улітку основну частину зусиль вони сконцентрували на Покровському напрямку, де намагаються перерізати стратегічно важливу для постачання українських військ на Донбасі дорогу Покровськ – Костянтинівка.

Форум

XS
SM
MD
LG