Доступність посилання

ТОП новини

Зеленський: командування доповідає про «зміцнення позицій» ЗСУ в Курській області РФ


Володимир Зеленський також згадав про забезпечення української армії зброєю. За його словами, Україна працює над отриманням нових пакетів підтримки від партнерів
Володимир Зеленський також згадав про забезпечення української армії зброєю. За його словами, Україна працює над отриманням нових пакетів підтримки від партнерів

Президент Володимир Зеленський заслухав доповідь головнокомандувача Збройних сил України Олександра Сирського – про це він повідомив 17 липня.

Він зазначив, що вона стосувалася, поміж іншого, ситуації на Торецькому та Покровському напрямках – ситуація там «контрольована», попри десятки штурмів за попередню добу.

«Друге – операція в Курській області. На сьогоднішній ранок є поповнення обмінного фонду для нашої держави. Дякую всім солдатам і командирам, які беруть російських військових у полон і цим наближають звільнення наших воїнів та цивільних, які утримуються Росією. Також генерал Сирський доповів про зміцнення позицій наших сил на Курщині та розширення стабілізованої території», – розповів Зеленський.

Читайте також: Генштаб: Сили оборони відбили понад 50 атак РФ на Покровському напрямку за добу

Крім того, він згадав про забезпечення української армії зброєю. За його словами, Україна працює над отриманням нових пакетів підтримки від партнерів:

«Визначаємо пріоритетні пункти. Головне – обмеження російського наступального потенціалу і наша далекобійність. Готуємо відповідні доручення українським дипломатам».

Українська армія, за повідомленням російської сторони, увійшла на територію Курської області Росії 6 серпня. З того дня у регіоні тривають бої. ЗСУ заявляють про контроль над понад 80 населеними пунктами, серед них – райцентр Суджа.

Російська влада таку інформацію або заперечує, або не коментує. Проте у Курській області оголосили режим надзвичайної ситуації федерального масштабу. З регіону на цей час евакуйовано понад 120 тисяч людей.

Читайте також: ISW: українська армія «незначно» просунулася на південний схід від Суджі в Курській області Росії

Президент Володимир Зеленський 13 серпня у своєму відеозверненні сказав, що в Курській області РФ вже сотні військових російської армії здалися в полон. Москва про це не повідомляє. Точне число полонених – невідоме.

Раніше телеканал CNN із посиланням на двох високопоставлених чиновників США повідомив, що Росія перекинула з окупованих територій України до російської Курської області кілька бригад чисельністю не менше від однієї тисячі осіб кожна, щоб протистояти наступу ЗСУ, але серйозних сил із ділянок фронту в Україні досі не знімала.

У МЗС 13 серпня заявили, що Україна не зацікавлена в тому, щоб забирати територію в Курській області РФ, а хоче захистити життя українців і убезпечитись від російських ударів.

Форум

XS
SM
MD
LG