Доступність посилання

ТОП новини

Роблес: Україна сама вирішує, як використовувати надану Іспанією зброю


Україна використовує озброєння та техніку, надані Іспанією в рамках оборонної допомоги, «на власний розсуд», каже міністерка оборони Іспанії Маргарита Роблес
Україна використовує озброєння та техніку, надані Іспанією в рамках оборонної допомоги, «на власний розсуд», каже міністерка оборони Іспанії Маргарита Роблес

Україна використовує озброєння та техніку, надані Іспанією в рамках оборонної допомоги, «на власний розсуд», повідомила міністерка оборони країни Маргарита Роблес.

Іспанська чиновниця наголосила, що Мадрид продовжуватиме підтримувати Україну у протидії повномасштабній війні з боку Росії «цим оборонним устаткуванням, яке є дуже важливим».

Роблес додала, що Україна «завжди матиме підтримку Іспанії», а також інших держав-членів НАТО.

Відповідаючи на запитання журналістів, чи має вона відомості щодо використання ЗСУ іспанського озброєння в операції у Курській області РФ, вона сказала, що «іспанський уряд не знає, яку зброю використовує Україна».

«Це війна, і, отже, Україна завжди використовуватиме ті матеріали, які вважає за потрібне», – сказала Роблес.

Вона додала, що військові матеріали, надані Україні Іспанією, є «оборонними для захисту».

20 травня стало відомо, що Іспанія передасть Україні другу партію танків Leopard, а також ракети для комплексу Patriot. Про це розповіла міністерка оборони Іспанії Маргарита Роблес під час 22-го засідання Контактної групи з оборони України у форматі «Рамштайн».

Раніше Маргарита Роблес заявляла про передачу Україні комплекту зенітних ракет-перехоплювачів для Patriot великої дальності. Також вона розповідала, що підготовка нових бойових танків Leopard до передачі Україні йде згідно з планом, і що перші одиниці будуть готові до кінця червня.

ЗМІ повідомляли, що Іспанія планує передати Україні ракети до Patriot. Це буде невелика партія, оскільки іспанський військовий резерв становить близько 50 одиниць, а перехоплювачі дуже дорогі, зазначає видання.

15 липня стало відомо, що Іспанія передає Україні нову партію військової допомоги, до якої входять десять бойових танків Leopard 2А4, декілька екскаваторів-навантажувачів і протитанкові ракети

Форум

XS
SM
MD
LG