Доступність посилання

ТОП новини

Росія: влада Бєлгородської області планує відселити жителів п’яти прикордонних населених пунктів


У Бєлгородській області РФ планують закрити в’їзд до п’яти прикордонних з Україною населених пунктів та відселити жителів, каже В’ячеслав Гладков
У Бєлгородській області РФ планують закрити в’їзд до п’яти прикордонних з Україною населених пунктів та відселити жителів, каже В’ячеслав Гладков

У Бєлгородській області РФ планують закрити в’їзд до п’яти прикордонних з Україною населених пунктів та відселити жителів, розповів місцевий губернатор В’ячеслав Гладков.

«З 19 серпня в 5 населених пунктів області закриваємо в’їзд, відселяємо жителів і допомагаємо вивезти майно», – російський чиновник.

За його словами, «у Гайворонському окрузі закриють в’їзд до чотирьох населених пунктів: у село Новобудівка-Друга та селища Радгоспний, Добропілля і Козачок. У Валуйському окрузі – у селі Новопетрівка».

Крім того, Гладков зазначив, що «у Красноярузькому районі тимчасово закривають в'їзд у село Колотилівка».

Гладков також пообіцяв виплатити по 15 тисяч рублів кожному прописаному в селі жителю, і зазначив, що «сподіваться на поліпшення ситуації».

Раніше у Бєлгородській області Росії запровадили режим надзвичайної ситуації федерального рівня, повідомило російське Міністерство з надзвичайних ситуацій.

Гладков повідомляв, що прикордонний Красноярузький район залишили майже всі його жителі.

Відповідно до російського законодавства, режим НС регіонального рівня запроваджується, якщо на території суб’єкта постраждали не більше ніж 500 осіб, а завдані збитки не перевищують одного мільярда рублів. Якщо цифри більші – запроваджують режим надзвичайної ситуації федерального рівня. Режим передбачає обмеження прав громадян і розширення прав поліцейських.

7 серпня, на другий день операції ЗСУ на території Росії, режим надзвичайної ситуації регіонального рівня запровадили у Курській області. Вже 9 серпня у регіоні запровадили режим НС федерального масштабу.

Форум

XS
SM
MD
LG