Доступність посилання

ТОП новини

ISW: Росія, ймовірно, перекидає війська з менш пріоритетних напрямків в Україні до Курщини


Бойові дії в Суджанському районі, Курська область Росії, 20 серпня 2024 року
Бойові дії в Суджанському районі, Курська область Росії, 20 серпня 2024 року

Командири кількох підрозділів 24 серпня звітували президенту Росії Володимиру Путіну про виконання бойових завдань на території РФ, що межує з Україною – про це повідомляє Інститут дослідження війни у звіті від 25 серпня.

«Російські військові, ймовірно, продовжують передислоковувати війська з секторів меншої пріоритетності на фронті в Україні до фронту в Курській області», – висновують аналітики.

ISW також вказує на зустріч Путіна з начальником Генерального штабу збройних сил Росії Валерієм Герасимовим і начальником Генштабу Головного оперативне управління Сергієм Рудським, щоб «обговорити відповідь Росії на українське вторгнення в Курську область».

Читайте також: Зеленський розповів про просування ЗСУ в Курській області

«ISW спостерігав за частинами 810-ї бригади морської піхоти, 155-ї бригади ВМС та 11-ї бригади Повітряно-десантних військ, які воюють у Курській області, і виявив докази того, що російське військове командування нещодавно передислокувало частини 56-го полку ПДВ із району Роботиного на заході Запорізької області до Курської області», – йдеться в звіті.

Інститут наразі не фіксує ознак того, що підрозділи 51-го полку ПДВ Росії воюють у Курській області. Натомість він припускає, що Росія передислокувала частини 810-ї та 155-ї бригад морської піхоти з лінії фронту на півночі Харківської області та, ймовірно, перекинула частини 11-ї бригади ПДВ із ширшого району Часового Яру.

«Російське військове командування протистоїть оперативному тиску щодо передислокації сил від їхніх першочергових наступальних зусиль із захоплення Покровська в Донецькій області та, ймовірно, продовжуватиме залучати сили з менш пріоритетних наступальних операцій на всьому театрі дій для оборони в Курській області», – прогнозує ISW.

Читайте також: ЗСУ на Курщині: обмін територіями може стати «початком кінця Путіна»

Напередодні президент України Володимир Зеленський повідомив про просування Збройних сил України в Курській області Росії від одного до трьох кілометрів.

Українська армія увійшла на територію Курської області Росії 6 серпня. З того дня у регіоні тривають бої. ЗСУ заявляють про контроль над понад 90 населеними пунктами, серед них – райцентр Суджа.

Російська влада таку інформацію або заперечує, або не коментує. Проте у Курській області оголосили режим надзвичайної ситуації федерального масштабу. З регіону евакуювали понад 130 тисяч людей.

У МЗС 13 серпня заявили, що Україна не зацікавлена в тому, щоб забирати територію в Курській області РФ, а хоче захистити життя українців і убезпечитись від російських ударів.

Форум

XS
SM
MD
LG