Доступність посилання

ТОП новини

«Держава запевнила, що все буде виплачено»: Залужний про заборгованість військовим


Залужний наголосив, що така ситуація склалася через недостатню кількість виділених у бюджеті коштів
Залужний наголосив, що така ситуація склалася через недостатню кількість виділених у бюджеті коштів

Міністерство фінансів України запевнило Міністерство оборони, що найближчим часом всі заборгованості військовим з одноразових виплат будуть погашені. Про це в інтерв’ю Радіо Свобода заявив головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний.

Раніше уповноважена Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова сказала, що Заборгованість із обов’язкових виплат військовослужбовцям Збройних сил України становить майже 1,5 мільярда гривень.

Залужний наголосив, що така ситуація склалася через недостатню кількість виділених у бюджеті коштів.

«Принаймні можу сказати, за тією інформацією, яка в мене є, призупинені були знову ж таки у зв’язку з тим, що виділили коштів менше. Їх просто було менше виділено. Не тому, що там був «поганий» [колишній головнокомандувач ЗСУ Руслан] Хомчак, чи був «поганий» [міністр оборони Андрій] Таран, вони не могли між собою домовитися, щоб солдатам платили гроші. Ні! Грошей було закладено менше спочатку в бюджеті, тому їх отримували менше… Йдеться про одноразові виплати, дійсно які є обов’язкові. Ми закрили червень місяць оздоровчими. Ну не ми, а Міноборони заплатило людям гроші, тим, які вже до червня місяця у відпустках побували, червень включно. Стали виплачувати. Гроші тепер пішли на оплату липня місяця», – пояснив головнокомандувач.

Він додав, що минулого тижня міністр оборони проводив нараду з цього приводу, і, за його інформацією, кошти виділять найближчим часом.

«Підйомні будуть оплачені, піднайом буде оплачений. Поки так. Принаймні держава в особі Мінфіну запевнила Міноборони про те, що все буде виплачено», – наголосив Залужний.

За інформацією омбудсмена Людмили Денісової, припинено було також фінансування «бойових виплат» військовослужбовцям, які виконують завдання в зоні проведення операції Об’єднаних сил. Вона надіслала запит на адресу першого віцепрем’єра-міністра економіки України Олексія Любченка щодо необхідності розгляду із залученням відповідальних осіб оборонного відомства ситуації навколо заборгованості, що утворилася перед військовослужбовцями ЗСУ.

Встановлюйте новий застосунок Радіо Свобода на смартфони та планшети Apple і Android.
XS
SM
MD
LG