Доступність посилання

ТОП новини

За добу у війні в Україні загинули 10 цивільних, понад пів сотні поранені


Наслідки російського удару по піцерії в Краматорську, 27 червня 2023 року
Наслідки російського удару по піцерії в Краматорську, 27 червня 2023 року

Щонайменше 10 цивільних стали жертвами обстрілів, здійснених російськими військовими 27 червня, свідчать дані обласних військових адміністрацій.

На Донеччині, яка постраждала найбільше, загинули девʼятеро людей – восьмеро в Краматорську (в тому числі троє дітей), ще одна – в Міньківці, ще 46 людей зазнали поранень, вказує голова ОВА Павло Кириленко.

На Запоріжжі російські військові здійснили 77 атак по 16 містах і селах, повідомив голова Запорізької обласної військової адміністрації Юрій Малашко.

«Від ворожих снарядів загинув один цивільний, поранення отримали 9 осіб. У П'ятихатках травмовано 75-річного чоловіка, а в Преображенці постраждали чоловіки 42 та 49 років», – додав Малашко.

Ще троє людей зазнали поранень у Херсонській області, інформує голова ОВА Олександр Прокудін.

«За минулу добу противник здійснив 72 обстріли, випустивши 316 снарядів з мінометів, артилерії, «Градів» та безпілотників. По місту Херсон ворог випустив 6 снарядів», – додав Прокудін.

Без поранень і загиблих обійшлося на Дніпропетровщині та Харківщині, хоча прифронтові міста і села цих областей також перебували під обстрілами.

Російські військові регулярно обстрілюють житлові квартали та цивільну інфраструктуру українських міст і сіл від початку повномасштабного вторгнення. Москва постійно заперечує, що цілями обстрілів є цивільні.

XS
SM
MD
LG