Доступність посилання

ТОП новини

YouTube заблокував акаунти 18 білоруських державних ЗМІ на прохання Литви


Відеохостинг YouTube заблокував акаунти білоруських телеканалів, радіо та одного агентства, що входять до складу державного медіахолдингу Білтелерадіокомпанія, повідомляє LRT.

Усього видалено 18 акаунтів, у тому числі акаунти інформаційного агентства АТН, телеканалів «Білорусь 1», «Білорусь 2», «Білорусь 3», «Білорусь 5», «Білорусь 4», а також радіостанцій «Радіус-FM», «Радіус FM Дім», «Радіо Столиця», «Радіо1» та «Радіо Білорусь».

До Google із проханням заблокувати акаунти телерадіокомпанії у липні звернулася Литовська комісія з радіо та телебачення.

Під санкції Євросоюзу, Великої Британції та Канади раніше потрапив голова Білтелерадіокомпанії Іван Ейсмонт. Рада ЄС заявила, що таке рішення проти Ейсмонта ухвалено через те, що він поширює пропаганду та підтримує режим Олександра Лукашенка.

У серпні 2020 року в Білорусі розпочалися масові протести проти результатів президентських виборів, переможцем яких ЦВК країни оголосила Лукашенка, який обирався на шостий термін поспіль. Люди, що вийшли на вулиці, вимагали його відставки та проведення нових виборів, звинувачуючи владу у фальсифікаціях та жорстокості щодо учасників опозиційних мітингів.

У відповідь на порушення прав людини та безперервні репресії західні країни запровадили проти Білорусі кілька пакетів санкцій. 5 серпня 2024 року, напередодні четвертої річниці фальсифікації президентських виборів, ЄС запровадив санкції проти 28 журналістів та силовиків.

Форум

XS
SM
MD
LG