Доступність посилання

ТОП новини

Опозиція Грузії відмовилась брати участь у роботі нового парламенту


26 жовтня у Грузії відбулося голосування на парламентських виборах
26 жовтня у Грузії відбулося голосування на парламентських виборах

У Грузії опозиційна «Коаліція за зміни» та блок Міхеїла Саакашвілі «Єдність - Національний рух» заявили, що не братимуть участі у роботі нового парламенту, пише грузинська служба Радіо Свобода.

Зокрема, «Коаліція за зміни» заявила, що «вибори були сфальсифіковані, а їхні результати – не легітимні».

«Ми не маємо наміру легітимізувати вкрадені голоси виборців, ми відмовляємося від своїх парламентських мандатів», – заявила Нана Малашхія, яка очолювала виборчий список об’єднання.

Вона також зачитала імена першої двадцятки коаліції, які приєдналися до її заяви.

Малашхія наголосила, що коаліція продовжить боротьбу з захисту голосування, «поки в цій країні не буде почутий голос народу».

Тим часом лідерка «Єдності» Тінатін Бокучава заявила, що «блок не визнає результатів виборів і не братиме участі в роботі парламенту».

Експрезидент Грузії Міхеїл Саакашвілі закликав опозицію до бойкоту парламенту після виборів, результати яких назвав сфальсифікованими. «Звичайно, ніхто не має входити до парламенту! Зараз не час посипати голову попелом через те, як нас обдурили. Зараз настав час великих протестів, щоб показати світові, що ми боремося за свободу і що ми - народ, який не терпітиме несправедливості», – заявив він.

Своєю чергою виконавчий секретар «Грузинської мрії» Мамука Мдинарадзе, коментуючи рішення представників опозиції, порекомендував їм зовсім зняти списки.

«Закликаю кожного з вас не входити (в парламент – ред.), хоч буде нормальне робоче середовище, і ми будемо захищені від саботажу», – сказав він.

Форум

XS
SM
MD
LG