Доступність посилання

ТОП новини

Вища рада правосуддя звільнила суддів Князєва і Тандира


Пресслужба ВРП зазначила, що рішення ухвалене «за вчинення істотного дисциплінарного проступку»
Пресслужба ВРП зазначила, що рішення ухвалене «за вчинення істотного дисциплінарного проступку»

Вища рада правосуддя (ВРП) 6 серпня звільнила суддю Касаційного адміністративного суду у складі Верховного суду Всеволода Князєва, а також суддю Макарівського районного суду Олексія Тандира.

Пресслужба ВРП зазначила, що рішення ухвалене «за вчинення істотного дисциплінарного проступку».

Всеволода Князєва 17 червня відсторонили від посади у зв’язку з поданням про його звільнення.

Національне антикорупційне бюро і Спеціалізована антикорупційна прокуратура 15 травня 2023 року повідомили, що викрили масштабну корупцію у Верховному суді України. Тодішньому голові Верховного суду Всеволоду Князєву та його спільнику-адвокату 16 травня 2023 року повідомили про підозру за статтею 368 – прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою. Своє затримання Князєв називав незаконним.

У січні 2024 року за Князєва внесли заставу в понад 18 мільйонів гривень.

У липні Князєва виявили поблизу україно-румунського кордону. Адвокат Князєва Іван Староста у коментарі Суспільному сказав, що його підзахисний прибув на Закарпаття для оздоровлення в одному із санаторіїв:

У ніч на 26 травня в Києві на блокпосту голова Макарівського районного суду Київської області Олексій Тандир скоїв ДТП, внаслідок якої загинув 23-річний Вадим Бондаренко, який проходив строкову службу в Національній гвардії. Суддю підозрюють у порушенні правил безпеки дорожнього руху, керуванні транспортним засобом в стані алкогольного сп’яніння, що спричинило смерть потерпілого.

На початку серпня 2023 року працівники ДБР завершили досудове розслідування стосовно Олексія Тандира.

Одразу після ДТП під час засідання Вищої ради правосуддя (ВРП) Тандир заперечив, що перебував в стані алкогольного сп’яніння та не вживав напередодні. Водночас під час засідання Тандир визнав провину за збиття українського військовослужбовця та запевнив, що співпрацюватиме зі слідством.

Форум

XS
SM
MD
LG