Доступність посилання

ТОП новини

У Силах оборони кажуть, що контролюють «більшу частину» Вовчанська


Наслідки обстрілів Вовчанська силами РФ, фото ілюстративне
Наслідки обстрілів Вовчанська силами РФ, фото ілюстративне

«Більша частина» Вовчанська на Харківщині перебуває під контролем Сил оборони України, повідомив в ефірі телемарафону речник ОСУВ «Хортиця» Назар Волошин.

«Більша частина міста контролюється повністю Силами оборони України, а та частина, де намагаються перебувати російські військовослужбовці, вона знаходиться під нашим вогневим контролем», – сказав Волошин.

Він зазначив, що «Сили оборони завдають максимальних втрат ворогу та намагаються просуватися вперед для звільнення всіх наших територій».

«Втрати ворога на тому напрямку (Харківському – ред.) безповоротні санітарні складають понад 130 осіб, знищено один танк, вісім артилерійських систем, дев’ять автомобілів, а також понад 40 БПЛА. Ну і звісно, 36 укриттів особового складу разом з особовим складом. Також на тому напрямку морські піхотинці 36-ї бригади морської піхоти днями взяли в полон кілька осіб російських кадрових військовослужбовців. Це було кілька офіцерів та кілька солдатів російської армії», – сказав речник ОСУВ «Хортиця».

Раніше головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський заявив про складну ситуацію біля Купʼянська, де противник намагається прорвати українську оборону з двох напрямків. Загалом, за його словами, війська РФ продовжують проведення наступальних дій, зосереджуючи основні зусилля на Курахівському, Покровському, Купʼянському, Харківському напрямках.

Від 50 до 80 % житлового фонду Вовчанська знищені і не підлягають відновленню, пишуть аналітики проєкту DeepState. Тим часом Сили оборони України повернули позиції у Вовчанську вздовж вулиці Духовної у центрі міста, вважають аналітики Інституту вивчення війни.

В окупованій частині Вовчанська сили РФ створили фільтраційний табір, розповів в ефірі телемарафону голова Харківської обласної військової адміністрації Олег Синєгубов.

Форум

XS
SM
MD
LG