Доступність посилання

ТОП новини

«Все було, можливо, не так щільно»: голова Вовчанської МВА щодо фортифікації на Харківщині


Наслідки обстрілів Вовчанська силами РФ, фото ілюстративне
Наслідки обстрілів Вовчанська силами РФ, фото ілюстративне

У Вовчанській міській військовій адміністрації запевняють, що «фортифікаційні споруди навколо міста на кордоні з Росією були, але через постійні обстріли зводити їх було непросто». Про це в ефірі Радіо Свобода (проєкт Свобода.Ранок) розповів Тамаз Гамбарашвілі, начальник Вовчанської міської військової адміністрації (МВА).

«Так, звичайно. Фортифікаційні споруди були побудовані. І зараз будуються, зміцнюються. Але ж ситуація була і є вкрай важка. Тому що саме місто дуже близько до кордону. І вести якісь будівельні роботи зараз прямо на кордоні дуже важко. Дякую будівельникам і всім, хто працював. Вкрай важко. Тому що працювати під обстрілами дуже небезпечно», – каже Гамбарашвілі.

На уточнююче запитання про те, що робилося раніше, до самого наступу російських сил, у МВА відповіли: «можливо будівництво не було таким щільним».

«Все було побудовано. Але, можливо, не так щільно. Вовчанськ після деокупації півтора року перебуває під постійним обстрілом. І мінометів, і артилерії. Тому я ще раз повторюю: від Вовчанська до кордону 4 кілометри. Було вкрай важко будувати фортифікаційні споруди. Але ще раз наголошую: дякую всім будівельникам і військовим, які базувались на цих об’єктах. І доклали максимум зусиль, щоб зробити фортифікаційні споруди», – уточнив Гамбарашвілі.

Російські сили зранку 10 травня розпочали наступальні дії в Харківській області уздовж українсько-російського кордону. Їм вдалося захопити кілька сіл, нині тривають бої у Вовчанську, місту з довоєнним населенням майже 17 тисяч людей.

Форум

XS
SM
MD
LG