Доступність посилання

ТОП новини

Російські військові досі заблоковані на агрегатному заводі у Вовчанську – речник ОТУВ «Харків»


Знімок з дрона Вовчанська, Харківська область, Україна, скриншот з відео, опублікованого 2 червня 2024 року
Знімок з дрона Вовчанська, Харківська область, Україна, скриншот з відео, опублікованого 2 червня 2024 року

Російські військові надалі залишаються заблокованими на агрегатному заводі у Вовчанську на Харківщині. Про це в етері Радіо Свобода (проєкт Свобода.Ранок) сказав речник оперативно-тактичного угруповання військ «Харків» Юрій Повх.

«Цей анклав залишається заблокований силами оборони України. Вони (інші російські сили – ред.) намагаються туди пробитися... Вони здійснюють атаки, але наші сили оборони їх відбивають», – сказав Повх.

Раніше, 15 червня, військовий оглядач, координатор групи «Інформаційний спротив» Костянтин Машовець заявив, що приблизно 200 російських військових опинилися в оточенні на Вовчанському агрегатному заводі після того, як намагались форсувати річку Вовча. Згодом аналітики проєкту «DeepState» повідомили, що сили оборони України взяли під контроль підходи до цього заводу 1 червня.

Російські сили зранку 10 травня розпочали наступальні дії в Харківській області уздовж українсько-російського кордону. У Генштабі ЗСУ повідомили, що 25 червня на Харківському напрямку російські війська вісім разів атакували позиції ЗСУ в районах Глибокого, Вовчанська та Тихого.

Форум

XS
SM
MD
LG