Доступність посилання

ТОП новини

Такі удари – це завжди неочікуваність. У ВМС розповіли про ураження військового складу в Курську


Дмитро Плетенчук підтвердив участь підрозділів ВМС в цій атаці
Дмитро Плетенчук підтвердив участь підрозділів ВМС в цій атаці

Станом на зараз дорозвідуються результати удару по складу зберігання озброєння і військової техніки біля російського Курська. Про це в етері Радіо Свобода (проєкт «Свобода.Ранок») розповів речник ВМС України Дмитро Плетенчук.

Він підтвердив участь підрозділів ВМС в цій атаці. В той же час, не підтвердив і не спростував застосування модифікованої української ракети «Нептун» під час цієї атаки:

«Варіант «це не ми» вже не пройде? Ми можемо лише підтвердити участь Військово-морських сил не розкриваючи подробиць. Ті кейси, які відбувалися раніше, це і Єйськ, і порт «Кавказ» натякають на те, що спроможності нашої зброї, яка є на озброєнні підрозділів ВМС вказує на досить великий радіус дії можливого застосування… Можу лише зазначити, що у нас були кейси з дуже вдалим застосуванням в тому числі, які стосувалися тих самих систем, які мали б зупиняти ці ракети, наприклад С-400», – сказав речник.

За словами Плетенчука, цей удар ретельно планувався і він став неочікуваним для російської армії.

«Якби це була очікуваність, цього б просто не сталося. Тому що, якщо є вірогідність витоку інформації щодо планування, або щось подібне, то ризикувати коштовними системами озброєння ніхто зайвий раз не буде. Звісно, всі такі удари – це неочікувані в будь-якому разі. Вони (армія РФ – ред.) як і ми постійно готуємося до можливого застосування з іншого боку різноманітних систем озброєння. Питання в тому, наскільки це реагування професійне, вдале, і на якому обладнанні», – розповів Плетенчук.

Раніше аналітики «Defense Express», аналізуючи удар по складу зберігання озброєння і військової техніки біля російського Курська, припустили, що йдеться про удар по об’єкту, який був розташований орієнтовно за 100 кілометрів від лінії державного кордону України. І що ВМС Збройних сил України могли застосувати модифіковану українську ракету «Нептун».

Про удар по складу зберігання озброєння і військової техніки біля російського Курська із залученням визначених підрозділів зі складу сил та засобів ВМС України раніше розповіли в Генштабі ЗСУ.

Форум

XS
SM
MD
LG