Доступність посилання

ТОП новини

Трамп обрав кандидата у віцепрезиденти США. Ось що про нього відомо


Кандидат у Сенат від Республіканської партії штату Огайо Джей Ді Венс (праворуч) говорить під час виступу Дональда Трампа на передвиборчому мітингу у Дейтоні, США, 7 листопада 2022 року
Кандидат у Сенат від Республіканської партії штату Огайо Джей Ді Венс (праворуч) говорить під час виступу Дональда Трампа на передвиборчому мітингу у Дейтоні, США, 7 листопада 2022 року

Кандидат у президенти США від Республіканської партії Дональд Трамп обрав сенатора від штату Огайо Джей Ді своїм імовірним віцепрезидентом. Про це Трамп оголосив 15 липня на своїй соціальній платформі Truth Social, коли розпочався Національний з’їзд Республіканської партії.

Джей Ді Венс є затятим критиком американської допомоги Україні. У квітні він написав статтю, в якій критикував законопроєкт про надання Україні військової підтримки.

«Україні потрібно більше солдатів, ніж вона може відправити, навіть з драконівською політикою призову. І вона потребує більше матеріальних засобів, ніж Сполучені Штати можуть надати. Ця реальність має бути врахована в будь-якій майбутній політиці щодо України, від подальшої допомоги з боку Конгресу до дипломатичного курсу, визначеного президентом», – писав він у газеті The New York Times.

Політик також написав, що Сполученим Штатам не вистачає потужностей для виробництва тієї кількості зброї, яку Україна потребує від США для перемоги у війні.

Після нападу на Трампа на передвиборчому мітингу, Венс заявив у мережі X, що стрілянина не була «просто якимось ізольованим інцидентом» та заявив, що головна теза кампанії Байдена полягає в тому, що Дональда Трампа «необхідно зупинити за будь-яку ціну». Цим дописом він викликав хвилю критики, оскільки політики з обох партій закликали до єдності громадян та зниження температури передвиборчої кампанії.

До обрання в Сенат у 2022 році Джей-Ді Венс не обіймав жодної державної посади. Він є автором мемуарів-бестселерів «Сільська елегія» (Hillbilly Elegy), виданих у 2016 році, про своє виховання в місті на південному заході штату Огайо, заводи якого були закриті наприкінці 80-х і 90-х років, що призвело до економічної кризи в регіоні. Книга, яка також розповідає про військову службу Венса та його відрядження до Іраку, була екранізована у 2020 році.

Увечері 13 липня у Дональда Трампа стріляли під час передвиборчого мітингу в Батлері, штат Пенсільванія. Куля зачепила праве вухо політика. Нападник убив одного глядача на мітингу, ще двоє – зазнали поранень. Сам стрілець був застрелений поліцією на місці події. У ФБР розслідують інцидент як «замах на вбивство».

Інцидент стався за два дні до відкриття Національного з’їзду Республіканської партії, на якому Трамп, ймовірно, отримає номінацію від партії на вибори президента США, що відбудуться 5 листопада.

Форум

XS
SM
MD
LG