Доступність посилання

ТОП новини

Трампа офіційно висунули кандидатом від республіканців, обрано ймовірного віцепрезидента США


Колишній президент США Дональд оголосив свого обранця на посаду віцепрезидента
Колишній президент США Дональд оголосив свого обранця на посаду віцепрезидента

Колишній президент США Дональд призначив свого обранця на посаду віцепрезидента. Ним став сенатор із Огайо Джей Ді Венс.

«Після довгих роздумів… я вирішив, що людиною, яка найкраще підходить на посаду віцепрезидента США, є Джей Ді Венс, сенатор від великого штату Огайо», – написав Трамп у соцмережі Truth Social.

Також 15 липня Трамп офіційно став кандидатом у президенти США від республіканців. Відповідне рішення схвалили на національному з’їзді у Мілуокі. Це сталося після того, як Трамп пережив спробу замаху на нього 14 липня, коли озброєний чоловік вистрілив у нього під час передвиборчого мітингу в Пенсільванії.

Ді Венс займає «найбільш протрампівську позицію» і є «найбільшим критиком» допомоги Україні. Серед іншого, він пропонував, аби Київ проголосив «нейтральний статус», пішов на переговори з Росією і був готовий ‘ти на територіальні поступки. Натомість соратник Трампа закликав США «зосередитись на суперництві з Китаєм».

Однак, кандидатура віцепрезидента не обов’язково визначатиме політику майбутнього лідера Білого дому щодо України.

Увечері 13 липня у Дональда Трампа стріляли під час передвиборчого мітингу в Батлері, штат Пенсільванія. Куля зачепила праве вухо політика. Нападник убив одного глядача на мітингу, ще двоє – зазнали поранень. Сам стрілець був застрелений поліцією на місці події. У ФБР розслідують інцидент як «замах на вбивство».

Інцидент стався за два дні до відкриття Національного з’їзду Республіканської партії, на якому Трамп, ймовірно, отримає номінацію від партії на вибори президента США, що відбудуться 5 листопада.

Форум

XS
SM
MD
LG