Доступність посилання

ТОП новини

У Венесуелі другий день тривають протести, від Мадуро вимагають визнати поразку на виборах


Протести у Венесуелі, 30 липня 2024 року
Протести у Венесуелі, 30 липня 2024 року

Тисячі протестувальників вийшли 30 липня на вулиці міст Венесуели, щоб продовжити тиск на президента Ніколаса Мадуро – від нього вимагають визнання програшу на недільних виборах.

Розмахуючи державними прапорами та стукаючи ложками по каструлях, опоненти Мадуро заявляють про успіх опозиційних сил, які домагаються усунення президента, який правив країною вже два терміни.

Протести, названі урядом «спробою перевороту», розпочалися в понеділок, 29 липня, після офіційного оголошення чинного президента переможцем голосування. Офіційно Мадуро має 51% голосів і третій термін на посаді президента Венесуели.

Опозиція, яка вважає виборчу комісію «кишеньковою маріонеткою» уряду, заявляє, що 80% порахованих бюлетенів показують, що опозиційний кандидат Едмундо Гонсалес «більш ніж удвічі» випереджає Мадуро.

Черговий період нестабільності у Венесуелі викликав неоднозначну міжнародну реакцію. США заявили, що розглядають санкції проти осіб, пов’язаних із підрахунком голосів на виборах. Відновити довіру до офіційних даних можна, на думку Вашингтона, лише якщо повернути режим прозорості під час підрахунку голосів. Китай та Росія вже привітали Мадуро з перемогою, повідомило агентство Reuters.

Форум

XS
SM
MD
LG